Bursaspor'da yeni sezon hazırlıkları bugün başladı. Ağustos sonunda başlayacak lige hazırlanmak için Bursaspor sahaya indi ve bugün Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde toplanan Bursaspor, toplam 40 uyunucuyla yeni sezonun startını verdi.

Bursaspor Teknik Direktörü Tahsin Tam da antrenman öncesi yeni sezonla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Tahsin Tam şunları söyledi: "Geçen yıl kadroda yer alan tecrübeli oyunculardan aramızda sadece Enver Cenk Şahin, Hasan Ayaroğlu ve Kubilay Sönmez yer alacak. Diğer oyuncular altyapı oyuncularımızdan oluşucak. Bazı arkadaşlarımız bizimle olmak istemediler. Farkında değiller ne kadar büyük bir markanın dışında olduklarının. Büyük bir hikaye yazılacak burada, onlar dışarıda kalanlardan olacak. Biz kendi çocuklarımızla bu markayı ayağa kaldıracağız. Bugün Enver dışında ilk antrenmana katılan tecrübeli oyuncumuz yok. Hasan'ın ufak bir trafik kazası olayı oldu, Kubilay'a da başka işleri için zin verdim. Birkaç güne onlar da antrenmana katılacaktır. Enver Cenk Şahin takım kaptanımız, Furkan Emre de yardımcısı olacak. Özer Hurmacı konusu da tamamen kapandı."

40'a yakın oyuncu

Onur Atasayar ile görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Tam, "Onur'un aramızda olmasını istiyoruz. Şu an görüşmeler yüzde 50-50 seviyesinde. İsmail Hocamız görüşmelerini gerçekleştiriyor"

40'a yakın oyuncuyla ilk çalışmalara başladıklarını ifade eden Tam, "U-16 ve U-17'den profesyonel olmayan 16 oyuncu var aramızda. Kamp boyunca tüm oyuncularımızı gözlemleyip daha sonra ana kadroyu oluşturacağız. Bu yarışın içerisinde altyapı ile sürekli iletişim içinde olacağız. Altyapıyı kaybedersek işte Bursaspor o zaman kaybeder."

Ertekin'den önemli açıklamalar...

İsmail Ertekin de bazı açıklamalarda bulundu. Genç oyuncuların sözleşmesini fesih etmesiyle ilgili konuşan Ertekin, "Yapılan sözleşmeler akıl alır gibi değil. Tüm sözleşme durumlarıyla ilgili avukatlarımız gerekli girişimleri yapıyor. TFF 2. Başkanı İbrahim Burkay ile de bunları paylaşacağız. Kulübün hakkını sonuna kadar arayacağız" dedi.