Yüzme, koşu ve bisiklet disiplinlerinden oluşan Ironman yarışında Red Bull Challengers üyesi Can Üstündağ saniyelere meydan okuyacak.

Dünyanın en popüler yarışlarından biri olan Ironman 70.3, beşinci kez Antalya’da düzenlenecek. 2-3 Kasım 2019 tarihlerinde 84 ülkeden 2 bin sporcunun katılımıyla gerçekleşecek yarışa; 2 kez kanseri yenerek yarışlara geri dönen Red Bull Challengers üyesi Can Üstündağ da katılım gösterecek. İrade ve dayanıklılığın ön planda olduğu yarışta; 2017 yılında kanser tedavisi görüp iyileştikten yalnızca 12 hafta sonra girdiği Ironman’de bitiş çizgisini görmeyi başaran Can Üstandağ, yeniden saniyelere meydan okuyacak.

“Hedef bir süre belirliyorum ve yarış boyunca saniyelere meydan okuyorum”

Tüm sezonunu Ironman için programladığını ifade eden Can Üstündağ, "Tüm sezon boyunca yaptığım programda önem sırasına göre yarışları seçiyorum. Genelde en zor olan ve önem sırasındaki ilk sıraya koyduğum yarış Ironman oluyor. Hedef bir süre belirliyorum ve yarış boyunca saniyelere ve kendime meydan okuyorum. Asıl hedefim her zaman bir önceki derecemi geride bırakmak. Herhangi bir atleti geçmek asla hedefim değil. Bitiş çizgisinden planladığım süre içerisinde geçersem hedefime ulaşmışım demektir" açıklamalarında bulundu.

Red Bull Challengers nedir?

Aktif yaşamı benimseyen spor profesyonelleri ve gönüllülerinden oluşan Red Bull Challengers, insanları aktif bir yaşam için motive etmeyi ve onlara ilham vermeyi amaçlıyor. Red Bull Challengers üyeleri aktif yaşam hedefleri doğrultusunda daha iyi bir performans gösterebilmek için kendine meydan okur.