Türkiye Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 34. haftasında Gaziantep'te oynanan ve 1-1 biten Gaziantep FK-Göztepe maçının son anları, görmeye alışkın olmadığımız olaylara sahne oldu.

Maçın son anları adeta karşılıklı fair play jestine dönüştü. Küme düşme mücadelesi veren ve mutlak galibiyete ihtiyacı olan Göztepe, maçın 90. dakikasında Jahovic ile 1-0 öne geçti. Ancak golün hakem atışının hemen ardından atıldığı ve fair play ruhuna aykırı olduğunu düşünen Göztepeli oyuncular, başlama vuruşunun ardından kaleyi Gaziantep FK'lı oyunculara açtı ve Figueiredo'nun golüyle maç 1-1'e geldi.

Maç böyle bitecek derken uzatma dakikalarının sonunda Gaziantep FK bir penaltı vuruşu kazandı. Topun başına geçen Muhammet Demir, bilerek topu auta attı ve maç 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Bu sonuçla Göztepe küme düşerken, Türk futbol tarihine ilginç bir maç daha eklenmiş oldu.

Böylesi görülmedi

Ancak maçın bitmesiyle ilginçlikler bitmedi. Maçın sonucuna üst yani 'maç sonucu 2 golden fazla olur' bahisini oynayan bir taraftar, Gaziantep FK-Göztepe maçında fair-play için penaltı atışını dışarı atan Muhammet Demir'i CİMER'e şikayet etti.

Şikayetinde, "Muhammet Demir, kiramı ödemek için yaptığım kuponun kaderini kasıtlı olarak değiştirmiştir" ifadelerini kullanan futbolseverin bu davranışı, maçın ilginçliğine bir ilginçlik daha kattı.

İşte o şikayet metni: