Bursaspor, sezon başı hazırlıklarının ikinci etabını Özlüce'de sürdürüyor. Bugün basın mensuplarıyla bir araya gelen takımın kaptanı Enver Cenk Şahin önemli açıklamalar yaptı.

Bursaspor küme düşünce birçok oyuncunun aksine külüpten ayrılmamasıyla ilgili konuşan Şahin: "Herkesin kararına saygı duyuyorum. Geçen yıl zor zamanlar geçirdik. Birçok kulüpte oynadım ama o duyguyu hiç hissetmedim. Buradaki duygu, taraftar bütünlüğü, camianın zor durumda oluşu beni etkiledi. Ben duygusal bir insanım ve bu sorumluluğu almak istedim. Ben devre arası gelmiş de olsam camianın bu durumda olmasın da bizim de bir miktar hatalarımız vardı. O yüzden kalmak istedim. Aslında bu sorumluluğu herkesin alması lazımdı ama dediğim gibi herkesin kariyer kararına saygı duyuyorum" dedi.

"Bu travmayı atlatmalıyız"

Bursaspor'un ilk kez yer alacağı 2. Lig'le ilgili de konuşan Enver Cenk Şahin: "Zor bir travma yaşadık ama kabullenmek ve bunu atlatmak zorundayız. Bursaspor şampiyonluk görmüş büyük bir camia. Zor bir durumda olsa da buradan çıkacak güce sahip bir camia. Şehrin de bir bütün olması lazım. Bu iş sadece bize, genç oyunculara ve buradaki insanlara bırakılmamalı. Herkesin elinin taşına altına koyması lazım. Şehir olarak birlik ve bütünlük içinde olmalıyız." ifadelerini kullandı.

"Daha sakin bir ortamımız var"

Yeni sezonla ilgili konuşan Şahin sözlerini şöyle noktaladı: Genç ama yetenekli oyuncularımız var. Hocalarımız ve biz tecrübelilerle bir takım tuhu ortaya koymaya çalışacağız. Benim inancım var. Transfer tahtası önemli, eksikliğini de hissedebiliriz ama ben mücadele sözü veriyorum. Devre arasında gelen yönetimimiz kulübe ve oyunculara maddi manevi destek çıkıyorlar. Oyuncularımız çok genç, daha sakin bir ortamımız var. Bu sezon gelişime açık, hedefleri olan, Bursaspor'u hak ettiği yere getirmek için çalışan bir ekip göreceğiz."