SERHAT HALLAÇ / SAYFA16

2022 Dünya Kupası çeyrek finalistleri, oynanan son 16 turu maçlarıyla belli oldu. Turnuvada dengeleri altüst eden Fas, İspanya ile karşılaştığı müsabakadan penaltı atışları sonucunda galibiyetle ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı ve tarihinde ilk kez Dünya Kupası’nda çeyrek finale yükselmiş oldu.

Kıyasıya rekabetin gerçekleştiği 90 dakika, golsüz sona erdi ve maç uzatmalara gitti. Fas buradada da iyi direndi ve uzatmalarda da gol sesi çıkmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Kuzey Afrika temsilcisinin oyuncuları Sabiri, Ziyech ve Hakimi şutlarını gole çevirirken, İspanya 3penaltı atışını da kaçırdı. Bu atışlarla birlikte rakibine 3-0’lık üstünlük sağlayan Fas, çeyrek finale yükselmeye hak kazandı.

FAS'IN BAŞARILARI...

Ülkerinde Atlas Aslanları olarak anılan Fas Milli Takımı, böylece geçmişinden bu yana en büyük başarısını sağlamış oldu. Fas bundan önce ilk büyük başarısına, 1986 senesinde yine Dünya Kupası’nda gruplarından çıkmayı başararak imza attı. Bu başarısıyla Dünya Kupası gruplarından çıkmayı  başaran ilk Afrika takımı unvanını kazanmıştı. O kupada, son 16 turunda Batı Almanya'ya 1-0 yenilince çeyrek final bileti alamamıştı.

Fas, Dünya Kupası dışında, Afrika Uluslar Kupası'nda da boy gösterdi. Orada daha başarılı olan Fas, 1976'da şampiyon, 1980'de üçüncü, 2004'te ikinci oldu. Fas'ın 2022 Dünya Kupası'nda çeyrek finale çıkması, uluslararası turnuvalarda 2004'ten beri en büyük başarısı oldu.

ÇEYREK FİNALE YÜKSELEN 4. AFRİKA ÜLKESİ FAS!

Dünya Kupası'nda daha önce 1990'da Kamerun, 2002'de Senegal, 2010'da da Gana çeyrek final başarısı göstermişti. Fas, bu başarıyı yakalayan 4. Afrika ülkesi oldu.

Fas, çeyrek final müsabakasını 10 Aralık saat 18.00’de güçlü rakibi Portekiz ile oynayarak yarı final şansını zorlayarak bir ilke imza atmaya çalışacak.