HABER / SAYFA16.COM

Geçtiğimiz yıl transfer tahtasından dolayı altyapı ağırlıklı bir kadroyla mücadele eden ve buna rağmen başarılı bir performans ortaya koyan Bursaspor’da pek çok oyuncunun gerek yurtiçinden gerek de yurtdışından talipleri oldu.

Bunlardan ilki kanat oyuncusu Burak Kapacak’ın Fenerbahçe transferiyle gerçekleşti. Bursaspor’un o kadrosunda en çok göze batan isimlerden biri olan Burak, sezon başında Fenerbahçe’ye 13.5 milyon TL karşılığında transfer oldu. Kupada 1 maçta 45 dakika, ligde de 4 maçta 17 dakika forma giyebilen, asist ve golü olmayan Burak Kapacak, hayal kırıklığı yarattı.

Benzer kaderi orta saha oyuncusu Emirhan Aydoğan da yaşadı. Devre arasında Alanyaspor’un yolunu tutan Bursaspor'da kaptanlığa akdar yükselmiş olan Emirhan Aydoğan da şu ana kadar sadece 1 maçta 45 dakika forma giyebildi ve bu kısa sürede gol ve asist katkısı üretemedi. Bursaspor’dan tartışmalı bir şekilde ayrılarak devre arasında Adana Demirspor’a imza atan sağ bek İsmail Çokçalış ise sadece 1 maçta 22 dakika forma şansı bulabildi.

KADROYA BİLE GİREMEDİLER

Bursaspor'un o kadrosunda en çok dikkat çeken oyunculardan stoper Taha Altıkardeş, orta saha Kerem Şen ve forvet Batuhan Kör de daha kötü bir durumla karşılaştı. Ara transfer döneminde Trabzonspor’a 29 milyon TL değeriyle transfer olan Bursaspor’un bu 3 genç oyuncusu dakika bulmak bir yana kadroya dahi giremedi. Şampiyonluk için gün sayan Trabzonspor’un önümüzdeki yıl şampiyonlar liginden dolayı kadrosunu güçlendireceği göz önüne alındığında bu genç oyuncuların forma bulmalarının daha da zor olacağını söylemek zor değil.

Bursaspor’da oynarken yıldız olan ve hemen her gün medyada isimleri çıkan Burak Kapacak, Emirhan Aydoğan, Batuhan Kör, Kerem Şen, İsmail Çokçalış ve Taha Altıkardeş performanslarıyla hayal kırıklığı yaratırken piyasa değerleri de düştü. Oyuncuların kariyerlerini nasıl planlayacakları merak edilirken önümüzdeki yıl kiralık olarak başka takımlara kiralanması da gündeme gelebilir.