Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nın gündeminde asgari ücrete ara zam, Kurban Bayramı tatili ve NATO toplantısı gibi önemli konular vardı. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı kararları vatandaşlar tarafından merakla beklenirken, "Bayram tatili kaç gün olacak?" ve "Asgari ücrete ara zam gelecek mi?" soruları ise en çok merak edilenler arasındaydı.

Erdoğan enflasyon konusunda halktan biraz daha sabır istedi. Erdoğan, "2023'ün şubat, mart aylarından itibaren enflasyonu yeniden makul ve hızla daha da aşağılara indirebileceğimiz bir seviyeye çekmiş olacağız. Milletimizden biraz daha sabır istiyoruz" dedi.

Erdoğan milleti enflasyona ezdirmeyeceğini söyleyerek, asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istediği konusunda gerekli talimatları verdiğini ve yakın zamanda asgari ücretle ilgili müjdeli bir haber paylaşacağını ifade etti.

Memur ve engelli maaşlarıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Memurların Temmuz maaşlarını kurban bayramı öncesi 8 Temmuzda zamlı olarak hesaplarına yatıracağız. Yaşlı ve engelli maaşları kurban bayramı öncesi ödenecek" diye konuştu.

Erdoğan herkesin beklediği Kurban Bayramı'nda 9 gün tatil olacak mı? konusuyla ilgili de açıklama yaptı ve tatilin 9 gün olacağını söyledi.