14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için çalışmalar tüm hız sürerken milletvekili aday adaylığı için de süre doldu. Pek çok vatandaş milletvekili olmak istediği partiden aday adayı oldu. Her parti kendine göre uygulayacağı değerlendime neticesinde nihai kararı verecek.

Ancak bu süreçte medyaya yansıyan ünlü isimler çok konuşuldu. Futbolculardan, müzisyenlere, gazetecilerden oyunculara kadar birçok tanınmış isim, 14 mayıs seçimlerinde, önce aday olmak daha sonra da Meclis'e girmek için yarışacak.

İŞTE O İSİMLER

Daha önceden 4 kez milletvekili aday adaylığına talip olan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, beşinci kez AK Parti'den aday adaylığını ilan etti. Başvurusunu gerçekleştiren Tatlıses, her seçimde olduğu gibi bu seçimde de ısrarından vazgeçmedi.

Bir diğer isim ise ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ. Türkiye İşçi Partisi tarafından gelen Milletvekili aday adaylığını kabul eden Aslantuğ, seçilmesi halinde Mecliste yer alacak. Muğladan aday gösterilmesi beklenen ünlü oyuncu, eşi Arzum Onan tarafından büyük destek görüyor.

Karadenizli türkücü Davut Güloğlu da siyasete soyunan bir diğer isim. Yeniden Refah Partisi'nden aday olan Güloğlu, İstanbul 1. Bölge'de milletvekili olmak için yarışacak.

YEŞİL SAHALARDAN MECLİSE

Yeşil sahalardan da tanınan pek çok isim siyaet arenasında boy gösterecek. Eski milli futbolcu Gökhan Zan İyi Parti’den aday adayı olduğunu açıkladı. Futbol camiasından siyasete adım atan bir diğer kişi ise yine eski milli futbolcu ve teknik direktör Ünal Karaman. İyi Parti’den aday olan Karaman, politikaya adım atarak milletvekili olma yolunda seçim çalışmaları yapacak.