MEDYANIN YÜZKARASI

            İnternet sitesinin künye kısmında yazdığına göre Bursa’da faaliyet gösteren “BAVUL HABER” isimli haber sitesi, Bursa’nın tanınmış firmaları ve kişileri hakkında yalan haber yaparak daha sonra para istediği iddia ediliyor. Birkaç firmanın korkutularak reklam ücreti adı altında aylık ödemeye bağlandığı, ödeme alamadıkları firmalar ve şahıslar adına da karalama haber yapılmaya devam edildiği, hatta bu konu hakkında adlarına açılmış davalar olduğu öğrenildi.

BU SEFER SERT KAYAYA ÇARPTILAR

            Bavul Haber tarafından en son haber yaptığı Alpiş firmasından aylık  1500 TL ve 12 ay boyunca senet istediği, firmanın vermeyi reddetmesi üzerine firma hakkında karalama haberleri yapılmaya devam edildiği ve bunun üzerine firmanın şantaj ve dolandırıcılık davası açtığı da öğrenildi. Firmaya atfedilen suçların hepsinin iftira olduğunu belgeleriyle beraber mahkeme sunmasının ardından ilgili haber sitesinin haber yaptığı diğer şirket ve şahıslarda dava açmaya başladı.

            Ayrıca yapılan haberlerde milletvekillerinin ve üstdüzey yetkililerin de ismini geçerirerek spekülasyon yaratıp yaptıkları haberlerin etkisini arttırmaya çalıştıklarıda alınan bilgiler arasında.

YALAN HABERLER MAHKEME KARARIYLA ERİŞİME KAPATILDI

            İlgili haberler BURSA 1. SULH CEZA HAKİMLİĞİ'nin 21-08-2020 tarih ve 2020/3965 sayılı kararı ile erişime engellenmiş.

            Şantaj davasından organize suç örgütü davasına dönüşen olayda söz konusu haber sitesinin yöneticilerinin ve yazarlarının da aralarında bulunduğu  3 kişi hakkında mahkemenin vereceği karar bekleniyor.