HABER MERKEZİ / SAYFA 16

Tüm takımlar yeni sezon transfer çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Kontratı biten eski oyuncularıyla yollarını ayıran kulüpler, bir yandan iç transferde hareketlilik yaşarken bir yandan da takviyelerle kadrolarını güçlendirerek yeni sezona iddialı başlangıç yapmak istiyor.

Ağustos'un ilk haftası başlayacak olan 2022-2023 Süper Lig sezonu için takımlar transfer çalışmalarını sürdürüyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği sezon öncesi bazı kulüpler transferde gaza basmışken, bazı kulüpler ise sessizliğini koruyor. Transferin en iddialı takımları arasında şu an Beşiktaş ve Fenerbahçe dikkati çekiyor. Galatsaray ise kongrenin bitmesi ve Okan Buruk'la anlaşma derken transfer çalışmalarına geç başlasa da arayı kapamaya çalışıyor. Trabzonspor ise geçen senenin en önemli oyuncusu Nwakaeme'yi kaybederken yeni oyuncularla gücünü korumaya çalışıyor.

Beşiktaş Werghost'a kavuştu

Kıran kırana geçen yaz sezonu transfer çalışmalarında Beşiktaş forvet hattı transferleriyle oldukça dikkat çekiyor. Defans bölgesini Faslı oyuncu Romain Saiss’le, orta sahasını da Gedson Fernandes ile güçlendiren Kara Kartallar, hücum hattını ise eski forveti Cenk Tosun, Hollandalı milli forvet Wout Werghost ve geçen yılı Kasımpaşa'da geçiren Jackson Muleka ile takviye etti. Transfer listesinde başka isimlerin de bulunduğu siyah beyazlı kulüp, nokta transferlerin yanı sıra bölgesel alternatif oluşturacak takviyelerle kadrosunu daha da genişletecek.

Fenerbahçe'de sıcak saatler

Yeni sezona Portekizli teknik adam Jorge Jesus’la topbaşı yapan Fenerbahçe, uzun yıllardır süren şampiyonluk hasretini bu yıl dindirmek istiyor. Bu kapsamda transfer çalışmaları yapan sarı lacivertliler, son olarak geçtiğimiz günlerde Karagümrükten 2 milyon Euro bedelle transfer ettiği Emro Mor’u renklerine bağladı. Daha önce Lincoln Henrique, Bruma gibi yıldız oyuncuları da kadrosuna ekleyen Fenerbahçe oldukça alternatif bir kadro kuruyor. Kamp sonrası ayrılacak oyuncuların da netleşmesiyle Fenerbahçe transferlere devam edecek. Taraftar özellikle iyi bir golcü isterken, teknik adam Jorge Jesus’un istediği oyuncular yönetim tarafından değerlendilirek yaz kampına yetiştirilmesi planlanıyor.

Galatasaray'da forvet hazırlığı

Geçen sezonu oldukça başarısız geçiren Galatasaray, kongrenin ardından göreve gelen yeni başkan Dursun Özbek ve yeni hocası Okan Buruk’la sezon hazırlıklarına başladı. Konyaspor’dan  defans oyuncusu Abdulkerim Bardakçı’yı ve Altay'dan sol bek Kazımcan Karataş'ı renklerine bağlayan sarı kırmızılı takımın forvet hattı transferinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Hücum bölgesine Totenham’da oynayan ve bu sene çok şans bulamayan Fransız futbolcu Tonguy Ndombele’yi 1 yıllık kiralamak isteyen Galatasaray, transferde diğer takımlara göre biraz geride kaldı.

Trabzonspor ünvanını korumak istiyor

2021-2022 şampiyonu Trabzonspor'da da yeni sezon hazırlıkları devam ediyor. Teknik adam Abdullah Avcı’yla geçen sezon şampiyon olan ve büyük başarı yakılayan bordo mavililer, bu sene de iddiasını sürdürmek istiyor. Geçen yılın en önemli oyuncusu Nwakaeme'yi kaybeden, onun yerini daha önce ülkemizde de oynayan Mısırlı oyuncu Trezeguet ile dolduran bordo mavililer, geleceğin önemli oyuncuları arasında gösterilen Kasımpaşa'dan sol bek Eren Elmalı ve orta saha oyuncusu Doğucan Haspolat'la da anlaştı. Sağ bek takviyesini ise Danimarkalı Larsen'le dolduran Trabzonspor şu an için transferde gaza bastı.

Anadolu takımları da iddialı

Geçen senenin flaş takımlarından olan Başakşehir, Antalyaspor ve Konyaspor da eksik bölgeleri için önemli oyuncuları kadrosuna kattı. Başakşehir, stoper bölgesi için Ahmed Touba'yı, orta saha için Karagümrük'ten Biglia'yı ve kanat oyuncusu olarak da Patryk Szysz'i renklerine bağladı. Geçen senenin flaş takımı Konyaspor ise forvet pozisyonunu Muhammet Demir'le, stoperi Kahraman Demitaş'la, kale bölgesini Bursaspor'dan Erhan Erentürk'le, orta sahayı da Bruno Paz'la güçlendirdi. Nuri Şahin'le büyük bir çıkış yakalayan Antalyaspor ise iç transferde pek çok oyuncuyla sözleşme yenilerken dış transferde de stoper Ömer Toprak'ı, İstanbulspor'dan kaleci Alperen Uysal'ı ve Göztepe'den Soner Aydoğdu'yu transfer etti.

Ankaragücü bombayı patlattı

Geçen senenin transferde flaş takımı Adana Demirspor ise bu yıl daha çok mevcut kadrosunu korumaya ve eksik bölgelerini güçlendiren transferler yapmaya çalışıyor. Kısıtlı kadrosuna rağmen ligde kalmayı başaran Giresunspor da genç, maliyetsiz ve bonservissiz oyuncuları kadrosuna kattığı bir transfer politikası izliyor. Sivasspor, Hatayspor, alanyaspor gibi takımlar da transferde çok hızlı davranmazken her yıl olduğu gibi maliyetsiz ama faydalı oyuncularla eksik bölgelerini doldurmak istiyor. Lige yeni çıkan takımlardan Ankaragücü kariyerinde Real Madrid ve PSG gibi dev kulüplerin formalarını giyen Jese Rodriguez bombası patlatırken İstanbulspor ve Ümraniyespor ise transferde daha sakin gidiyor.