Çanakkale gezisinden Ankara’ya dönen ve içinde ortaokul öğrencilerinin bulunduğu otobüs Bursa’da kaza yaptı. Feci kazada 1’i şoför 2’si öğrenci 3 kişi yaşamını yitirdi, 44 kişi de yaralandı.


ŞOFÖR VE 2 ÖĞRENCİ SIKIŞTI

Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da olay yerine geldi. Bölgeye sevk edilen kurtarma ekipleri, devrilen otobüsün altında sıkışanları kurtarmak için yoğun çaba harcadı. Otobüsün altında sıkışan şoför Kemal A. İle 2 ortaokul öğrencisinin hayatını kaybettiği belirlendi. 3’ü öğretmen, 2’si şoför ve 39’u öğrenci toplam 44 kişinin yaralandığı kazada karayolu trafiğe kapanırken, bölgeye sevk edilen ambulanslar, yaralıları çevredeki hastanelere taşıdı.

VALİ CANBOLAT AÇIKLAMA YAPTI

Yaşanan kaza nedeniyle çok üzgün olduğunu, yaralıların hastanelere sevk edildiğini aktaran Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Genel durum itibarıyla hastaneye sevki yapılan çocuklarımızın durumu iyi gözüküyor. Bir, iki öğrencinin genel durumunun ağır olabileceği değerlendiriliyor. Tam ağır diyemeyiz. Hastanelerimizde gerekli müdahalelerimizi yapıyoruz. Burada da enkazı kaldırma çalışmalarımız devam ediyor. AFAD, jandarma, emniyet ve sağlık ekiplerimizin tamamı buradalar. Büyük geçmiş olsun. Çocukları vefat edenler ile sürücünün ailesine başsağlığı, yaralılarımıza ve çocuklarımıza acil şifa diliyorum" dedi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.