Bir süredir, İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde vatandaşın en çok sorun yaşadığı konuların başında yüksek kiralar geliyor. Bu konuyla ilgili bir adım atılıyor.

Sabah Gazetesi’nden Hazal Ateş’in haberine göre; konutlarda kira artış oranlarına getirilen yüzde 25'lik sınır 1 Haziran 2022-1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen kira dönemlerini kapsıyor. Ancak temmuz ayında yüzde 25'lik sınır yeniden uzatılacak. Fahiş kira artışı yapan ev sahiplerine de hapis ve para cezası uygulanacak.

Memura kira katkısı

Yeni dönemde büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı için kapsamlı bir hazırlık yapılıyor. Destekten kamuda çalışan kadrolu, sözleşmeli memur ve kamu işçilerinin faydalanması bekleniyor.

Ortalama kiralar ve yaşanılan bölgedeki diğer fiyatlar değerlendirilerek geçinme endeksi oluşturulacak. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere kira tutarları değerlendirilerek harcamaları düşürecek, yaşamı kolaylaştıracak tutarlar belirlenecek.

Arabulucu uygulaması 1 Eylül'de başlıyor

Devam eden kiracı ev sahibi sorunları nedeniyle 1 Eylül'den itibaren arabulucuya gidilmesi zorunlu hale geliyor. Bu tarihte kira kaynaklı ihtilafların tamamı önce arabulucuya gitmek zorunda olup daha sonra dava açılabilecek