Günümüzde yapay zeka programları artık birçok alanda insanların yaptıklarını yapabiliyor. Doktorların lisans sınavlarını geçebileceğini gösteren yapay zeka, tıbbi görüntülemeleri okumada da yararlı olduklarını kanıtladı. 

Şimdi de yeni bir yapay zeka aracı, doktorların notları ve hastaların verileri üzerinden kişinin ölüm riskini, hastaneye yeniden yatış olasılığını ve bakımları için gerekli prosedürleri doğru bir şekilde tahmin etme becerisi gösterdi.

NYU Grossman Tıp Okulu'ndaki bir ekip tarafından tasarlanan yazılım, sağlık hizmetlerinin standart bir parçası haline gelmesi umuduyla şu anda üniversitenin New York'taki hastanede kullanılıyor.

Doktorları bile geride bıraktı

NYUtron hastanede ölen insanların yüzde 95'ini ve 30 gün içinde yeniden hastaneye dönecek olan hastaların yüzde 80'i doğru şekilde bildi. 

NYUtron ayrıca hastaların yatış sürelerinin yüzde 79'unu, hastaların sigorta kapsamına alınmadığı vakaların yüzde 87'sini ve bir hastanın birincil hastalığına bağlı olarak gelişen vakaların yüzde 89'unu doğru bir şekilde tahmin etti.

Bu yüksek doğruluk oranlarıyla NYUron, bugüne kadar kullanılmış olan ve yapay zeka olmayan bilgisayar modellerinin yanı sıra bizzat doktorların tutarlı tahminlerini de geride bıraktı ve hepsinden çok daha başarılı oldu.