Sabah saatlerinde merkez Nilüfer ilçesi Kayapa Mahallesi Bursa Yolu Caddesi’nde meydana gelen kazada, öğrenci taşıyan servis midibüsüyle hafriyat kamyonu çarpışmış 23 öğrenci yaralanmıştı.

Konuyla ilgili Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'den açıklama geldi. Erdem, yıllardır bu yolun hafriyat kamyonları için yetersiz olduğunu, köy okullarının açılarak taşımalı sisteme son verilmesi gerektiğini söylediklerini açıkladı.

Erdem, "Güne üzücü bir haberle başladık. Korubaşı ve Unçukuru'nda öğrencilerimizi taşımalı sistemle okullarına götüren servisin hafriyat kamyonuyla çarpışması sonucunda 22 öğrencimiz ve 1 kişi yaralandı. Biz yıllardır bu yolun hafriyat kamyonları için yetersiz olduğunu, köy okullarının açılarak taşımalı sisteme son verilmesi gerektiğini bas bas bağırıyoruz. Bir de bölgeye katı atık bertaraf ve depolama alanı yapılmak isteniyor. Bütün bu karşı çıktığımız konuların dikkate alınması için daha ne yaşanması gerekiyor? Biri bana bunu açıklayabilir mi? İnsanlarımızın hele hele çocuklarımızın hayatı bu kadar ucuz mu? Yetkililere sesleniyorum: Daha büyük acılar yaşanmadan bu yanlıştan bir an önce vazgeçilsin. Bütün çocuklarımıza ve yaralananlara geçmiş olsun diliyorum" ifadelerini kullandı.