Bursa’da İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından açıklanması beklenen  kararlar ile birlikte 2 Mart itibariyle kontrollü normalleşme sürecinin başlaması bekleniyor. Aşılama, vaka sayıları ve son 14 günlük vaka grafiği bakımından “Sarı” yani orta riskli grupta bulunan Bursa’da, Kabine toplantısında alınan kararlar doğrultusunda hayat, kontrollü bir şekilde normale dönecek. Bursa’da sadece ülke genelinde uygulanan akşam 21.00 ile sabah 05.00 saatleri arasındaki sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek. Okulların her kademe ve sınıfında yüz yüze eğime başlanabilecek. Bursa'nın düşük ve orta riskli iller grubunun dışına çıkmaması için ise vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına çok dikkat etmesi gerekiyor. 
 
İŞYERLERİNE DÜZENLEME
Pandemi sürecinde ekonomik sıkıntı yaşayan işyerlerine yönelik kararları da açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli illerde dahil Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebilecek Bursa’da bulunan.halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler ise sabah 09.00 ile akşam 19.00 arasında faaliyet gösterebilecek. Ancak Valilikler vaka sayılarının durumuna göre farklı düzenlemeler yapabilecek.

BURSA’DA YAŞ SINIRI KALKTI
Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlar ile ilgili de alınan karara göre Bursa’da her iki yaş grubunun sokağa çıkma kısıtlaması da kaldırılmış oldu. Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, Bursa’da 100 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek. Bursa’daki sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları ise 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecek.