Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje çerçevesinde Edirne'deki İpsala Su Ürünleri Üretim Tesisleri’nde üretilen sazan balığı yavruları, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İznik ve Uluabat gölleri başta olmak üzere tüm göl ve göletlere toplam 2,5 milyon adet yavru sazan balığı bırakıldı.

"Bu yıl rekor sayıda balık suya bırakıyoruz"

Bursa İl Tarım Müdürü Mehmet Akif Şenyürek, 'Tarım ve Orman Bakanlığı Su Kaynaklarının Balıklandırılması' projesi çerçevesinde yürütülen bir faaliyet için Marmara’nın en büyük, Türkiye’nin ise beşinci büyük gölü olan İznik Gölü’nde olduklarını belirterek, "Aynı zamanda Uluabat Gölü, ilimizde 5 ilçemizdeki 45 tane büyük ve orta ölçekli göl ve göletlerde balıklandırma faaliyeti yapıyoruz" dedi. Bu sezon 2,5 milyon adet yavru sazan balığını suyla buluşturduklarını vurgulayan Şenyürek, "Son beş yıla baktığımızda 3 milyon 400 adet balığı suyla buluşturmuşken, bu sene biraz daha fazla sayıda balığı göl ve göletlerimizde suyla buluşturuyoruz" dedi. Bursa’nın 115 kilometre deniz sahili olan bir kent olduğunu hatırlatan Şenyürek, "Aynı zamanda İznik ve Uluabat gölleri ve farklı göl ve göletleri ile tarım ve hayvancılıkta olduğu gibi su ürünlerinde de önemli bir paya sahip. Her geçen gün su ürünlerinin artırılmasına yönelik olarak da Bakanlığımızın talimatları ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlimizde bunun dışında 12 tane kültür alabalık yetiştiriciliği, 2 sazan, 1 yayın ve 4 tane de midye üretimi yapan işletmemiz mevcut. Özellikle ihracata yönelik Mudanya, Karacabey ve Gemlik’te birtakım projelerle izleme faaliyetleri yürütüyoruz" dedi.

Yapılan bu çalışmalar ile göletlerin balık popülasyonlarının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması, balık türlerinin gelecek nesillere aktarılabilmesi ve yöre halkının istifadesi hedefleniyor.