HABER MERKEZİ / SAYFA16

Kayapa - Hasanağa - Mustafakemalpaşa il yolu projesi için acele kamulaştırma kararı verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Sadece Nilüfer’in değil Bursa’nın da yeni gözde bölgelerinden olan ve gerek altyapı gerekse de üstyapı anlamında yatırımların hız kesmediği Kayapa, Kızılcıklı ve Hasanağa Mahallesi'ne önemli bir yatırım kararı alındı.

Uzun bir süredir Bursa’nın gündeminde yer alan bu bölgedeki yol çalışmalarıyla ilgili karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu karar, bölgede yaşayanlar, bölgedeki sanayiciler ve bölgeye yatırım yapanlar için önemli bir gelişme oldu.

BÖLGE DAHA DA DEĞERLENECEK

Bursa’nın kuzeyinde yer alan çevre yollarıyla hem o bölge hem de trafik oldukça rahatlamıştı. Bursa’nın güneyinde yer alan ve pek çok önemli inşaat firmasının nitelikli projeler yaptığı şehrin yeni cazibe merkezleri olacak Kayapa, Hasanağa ve Kızılcıklı bölgeleri bu kararla daha da önem kazandı. Hem kentle hem de otoban vesilesiyle çevre illerle ulaşımını sağlayacak bu yollar, bölgeye ve kente büyük katkı sağlayacak.

Şehrin en önemli sanayilerinden olan TEKNOSAB, Hasanağa ve Kayapa Organize Sanayi Bölgeleri’ne, İstanbul-İzmir Otobanı’nın bağlantı noktasına ve Bursa Uludağ Üniversitesi’ne yakınlığıyla fark yaratan bu bölge, bu yeni gelişmeyle değerini daha artıracak.