SERHAT HALLAÇ / SAYFA16

Ramazan ayı geldi çattı. Bu akşam ilk terahvih ve sahurla bu mübarek ayı açıyoruz. 

Ramazan, hem manevi, hem aile ilişkilerini güçlendirme hem de sosyalleşme anlamında kişiye ve topluma çok şey katan bir ay.

Birleştirici özelliğiyle ramazanda ailesiyle dışarıda iftar yapmak isteyenler şimdiden menüleri ve fiyatları araştırmaya başladı. Bizler de ramazan ayında iftarını restoranlarda yapmak isteyenler ortalama ne kadar fiyat ödeyecek? Fiyat artışları ne durumda? gibi detayları araştırdık.

Maliyetler çok arttı

Bir çok restoran ve otel Ramazan için birbirinden farklı menü seçenekleriyle bütün hazırlıklarını tamamladı. Kimileri sabit menü tercih ederken, kimileri birden fazl menü tercih etti.

23 Mart’ta başlayacak olan bu kutsal ay, bereket ve birlik duygusunun aynı anda içinde barındırıyor ve iftar soflarını süslüyor. Peki dışarda iftar yapmak isteyenler bu sene ortalama ne kadar ödeyecek?

Gıda fiyatlarındaki artış nedeniyle lokanta ve restoranlar geçen seneye göre menü fiyatlarında güncelleme yapmış durumda. Özel şefler tarafından özenle hazırlanan birbirinden farklı lezzetleri oluşturan iftar sofraları, geçen seneye göre fiyat olarak artış gösteriyor.

İşte Bursa’da bulunan bazı restoranların iftar menü fiyatları:

Zennup 1844: 900 TL

Almira Hotel: 790 TL

Double F: 700 TL

Masa 21: 700 TL

Kayhan Köftecisi: 650 TL

Bıçaksız: 595 TL

Mustafa Ciğer Kebap: 475 TL

Çiçek Izgara: 475 TL

Nev-i Çeşni: 450 TL

Dağyenice Nefes: 375 TL

Belediye BURFAŞ Tesisleri: 270 TL