CÜNEYT ALKIŞ / SAYFA16

Seçime sayılı günler kala, miting meydanları iyiden iyiye hareketlendi. Siyasiler, karış karış her yeri gezip seçmene ulaşmaya çalışırken, bazen günde 3-4 yere gitmek durumunda bile kalabiliyorlar.

Her yerde olduğu gibi Bursa’da da seçimler öncesi büyük bir heyecan var. Bursa, gerek nüfus büyüklüğü, gerekse de ticaret ve sanayi merkezi olması sebebiyle seçimlerde önem atfedilen bir il. Bu kapsamda siyasiler, her seçim öncesi Bursa'da büyük ve görkemli mitingler yaparlar.

14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimler öncesi de Millet İttifakı'nın ortaklarından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, 3 Mayıs’ta Bursa’da miting yaptılar.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu da, 27 Nisan’da İnegöl’e gelmişti.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları, Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan ve Mansur Yavaş ile birlikte 11 Mayıs Perşembe günü Bursa’da Gökdere Meydanı'nda olacak.

ERDOĞAN GEMLİK'E GELDİ

Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, önceki seçimlerde olduğu gibi Bursa şehir merkezinde büyük bir miting yapmadı. Erdoğan, 24 Nisan’da Gemlik’te TOGG batarya fabrikasının temel atma törenine katılmış ve halkla orada buluşmuştu.

Seçimde propaganda için son gün Cumartesi. 3 gün kaldı ve Erdoğan'ın Bursa'da miting yapacağına dair bir bilgi henüz yok.

Son dakika bir sürpriz olmazsa Erdoğan, hiç bir seçimde es geçmediği Bursa’da 14 Mayıs seçimleri öncesi büyük bir miting yapmamış olacak.

Erdoğan, toplu açılış törenine katılmak üzere 21 Ocak 2023 tarihinde Bursa’ya bir ziyaret gerçekleştirmişti.