Turist olarak 2020 yılında Bursa’ya gelen 32 yaşındaki Hanene Ayarı ile tanışarak arkadaşlık etmeye başlayan Salih Kaçar (32), uzun süren arkadaşlığın ardından evlenmeye karar verdi. Genç çift sade bir nikah töreni ile evlendi. İnegöl’e yerleşerek yuva kuran çiftin mutluluğu uzun süremedi. Yaşanan bir tartışma üzerine kimseye haber vermeden evden ayrılan Hanene’den 10 gündür haber alamayan Salih Kaçar, parası olmadığı ve dil bilmediği için kandırılabileceği endişesiyle polise başvurdu. 

“UYANDIĞIMDA EVDE YOKTU”
Eşinin evi 24 Şubat tarihinde terk ettiğini söyleyen Salih Kaçar, “Uyandığımızda evde yoktu. Eşim Tunus uyruklu. 2020 Ekim ayından itibaren resmî nikâhlı olarak evliyiz. Aramızda zaman zaman tartışmalar oluyordu. Evi terk edeceğini söylüyordu. Bütün belirtiler evi terk ettiğini gösteriyor; ancak eşim yabancı uyruklu. İkamet izni bitti. Dolayısıyla oturma izni yok. Yanında giderken parası olmadığını biliyorum. Gidebileceği, bildiğimiz, tanıdığımız bir yakını yok, bir arkadaşı yok. Gittikten sonra derhal İnegöl Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat ettim. Ancak henüz bir haber alamadık. Ben elimden geldiğince bütün bilgileri polis ile paylaşmaya çalışıyorum" dedi.

“HASTA ANNESİNE HABER VERMEMİŞ”
Tunus’ta yaşayan tansiyon hastası, şeker hastası, kronik rahatsızlıkları bulunan annesine de haber vermediğini belirten Kaçar, “Annesi de çok endişeli.Yanına para yok telefon yok. Geçici olarak benim tabletimi kullanıyordu. En son kız kardeşi ile irtibata geçmiş. Eğer boşanmak istiyorsa buna son derece olumlu yaklaştığımı söylemiştim. Kesinlikle hiç kimsenin yardım vaadine inanmasın. Eğer gidecek yeri yoksa, yardıma ihtiyacı varsa, Türk polisinden yardım istemesini ve bir an önce ailesini ve beni sağlığından haberdar etmesini istiyorum. Konu ile ilgili bilgisi olan varsa da emniyete haber vermesini istiyorum. Vizesi bitmiş olduğundan, birilerinin yardım vaadi ile kandırıp, kötü yola sürüklenmiş olmasından korkuyoruz. Hayatından endişe ediyoruz” dedi.