“Cem Karaca’nın Gözyaşları” filminin çekimleri geçen günlerde mekân çekimleriyle başlamıştı. Ödüllü yönetmen Yüksel Aksu’nun yönettiği, İsmail Hacıoğlu’nun da Cem Karaca’ya hayat vereceği filmde 8 Şubat 2004 yılında aramızdan ayrılan sanatçının eşi İlkim Karaca’ya yer verilmediği ve film için kendisinden izin alınmadığı ortaya çıktı.
Cem Karaca’nın Feride Balkan’la yaptığı üçüncü evliliğinden dünyaya gelen oğlu Emrah Karaca, Fikri Harika ile Aytaç Medya’nın yapımcılığında çekilen film için danışmanlık yaparken eşi İlkim Karaca yok sayıldı. Cem Karaca’nın son 7 yılını beraber geçirdiği ve kollarında vefat ettiği eşi İlkim Karaca, yaşanan bu durum üzerine yasal haklarını kullanmak için harekete geçti.
Çekimlerin Durdurulmasını İstedi
İlkim Karaca’nın avukatı Eda Salman mahkemeye sunduğu kapsamlı 8 sayfalık dilekçede şu taleplerde bulundu:
“Müvekkilim kişilik hakları ve merhum Cem Karaca’nın hatırasına karşı telafisi imkansız zarar ve saldırı tehlikesinin önlenmesi kapsamında davalılarca yapımcılığı gerçekleştirecek çekim sürecine girilen Cem Karaca’nın hayatını ele alan sinema filminin çekimlerini durdurulması, filme dair tüm video, fotoğraf, fragman, film kaydı v.s görsel işitsel görsel kayıtların yayınlanmasının önlenmesi bu kapsamda yönelikle yargılama süreci boyunca ihtiyaten yargılama sonunda kesin olarak saldırı tehlikesinin önlenmesi yönünde tedbir kararı tesis edilmesi…”