Kaza, Odisha eyaletinin Balasore bölgesindeki Bahanaga Bazar Tren İstasyonu yakınlarında meydana geldi. İkisi yolcu, biri yük treni olmak üzere üç trenin çarpışması sonucu en az 288 kişi öldü, 900’den fazla kişi yaralandı.

Odisha eyaletinin yetkililerinden Praadeep Jena, Balasore bölgesindeki olay yerine 200’den fazla ambulans gönderildiğini, 100’den fazla doktorun seferber edildiğini söyledi. Jena, “Kurtarma çalışmaları savaş ortamında devam ediyor” diye konuştu.

Olay yerinden paylaşılan görüntülerde arama kurtarma ekiplerinin hayatta kalanları bulmak için gece boyunca enkaz arasında çalıştığı görülüyor. Odisha’daki İtfaiye Genel Müdürü Sudhanshu Sarangi, 200 kadar cesedin çıkarıldığını söyledi. Bu sabah gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarangi, “Enkazın altında kalan cesetler var, hepsini çıkarmak için çalışacağız” diye konuştu. Yetkililer ölü sayısının daha da artmasından endişe ediyor.

Dün akşam (2 Haziran) saat 19:00 sularında meydana gelen kazada yaklaşık 130 km/s hızla giden Coromandel Ekspresi’nin raydan çıktığı ve bitişik raydaki başka bir yolcu trenine çarptığı belirtiliyor.