Bu sene kuruluşunun 20. yılına ulaşan Özel Kültür Okulları, EDUTALKS Eğitim Konuşmaları kapsamında düzenlediği ‘Kültür'le Gelişim Seminerleri’ eğitimci eğitimleri sonrası, velilere özel planlanan bilgilendirme toplantısında Prof. Dr. Acar Baltaş’ı ağırladı.

Merinos AKKM'de gerçekleşen “Hayatın Hakkını Veren Çocuklar Yetiştirmek” konulu konferansında sunum yapan Prof. Dr. Acar Baltaş, velilere önerilerde bulundu.

Ünlü Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş velilere yönelik konuşmasında, “Potansiyelini hayata yansıtacak çocuklar yetiştirmek için alışılmış, standart yaklaşım ve önerilerin dışında özgün görüşlere yer verilmelidir” dedi.

Konuşmasında, “Çocuklarla ilişkilerimizde hayatla ilgili genel bilgilerimiz her zaman yeterli olmaz. Çocukların her dönemi, gelişimlerine bağlı olarak farklı özellikler gösterir. Bu nedenle anne-baba olarak ne zaman, nasıl davranmamız gerektiği büyük önem kazanır” diyen Prof. Dr. Acar Baltaş, çocuklara verilecek bilgilerin, dönemi geçtikten sonra yeterince etkili olmayacağını dile getirdi.

Özel Kültür Okulları’nın velilerine yönelik düzenlediği “Hayatın Hakkını Veren Çocuklar Yetiştirmek” konuşu konferansında konuşan Prof. Dr. Acar Baltaş şunları söyledi:

“Çocuklarınızın, hayatta girdiği her ortamda fark edilmesini sağlayın. Onlara, hayatı sevdirip, potansiyelini hayata yansıtmayı öğretin. Çocuklarınızı sorumlulukla ödüllendirin ve yeterlilik duygusunun mücadele içinde kazanmasına izin verin. Çocuklarınızı, ‘Dünyada en iyi olmak’ gibi belirsiz ve gerçekleşmesi mümkün olmayan bir hedefe yöneltmek yerine, onlara ‘Dünya için iyi bir insan olmak’ anlayışını benimsetin."