Açılış törenine Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar ile Orso Off Road Solutions kurucusu Sergei Samokhvalov’un yanı sıra, Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Bursa Büyükşehir Belediye Bakan Vekili Fethi Yıldız ile kamu kurumlarının yöneticileri ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

Törenin açılışında konuşan Orso Off Road Solutions Genel Müdürü Erman Ersöz, fabrikanın 8 ay önce kuruluşunun yapıldığını belirtirken, “Türk şirketi ORSO olarak, Ukraynalı Quadro International firması işbirliği ile SHERP teknolojilerini kullanarak YETX arazi araçlarının üretimine başladık. Şu an için İşbirliğinin ilk aşaması, YETX arazi araçlarının büyük ölçekli bir montaj operasyonudur ve ORSO'nun stratejik hedeflerinden birisi, ürünün yerlileştirilmesi olacaktır. Yerlileştirme en önem verdiğimiz konulardan olmakla birlikte kısa zamanda %70 yerlilik oranına ulaşmak adına değerli tedarikçiler ile çalışmalar yapmaktayız” dedi.

MÜENDİSLİK HARİKASI YETX

Aracın bir mühendislik harikası olduğunu ve dünyada 103 patenti bulunduğunu söyleyen Orso Off Road Solutions Genel Müdürü Erman Ersöz, “Lastiklerimiz, aktarma organlarımız, tasarımımız başlıca olanlarıdır. Aracımız 35 dereceye kadar eğime, 1 metreye kadar yüksekliğe çıkabilmektedir. Lastiklerimiz kısa sürede inip şişerek farklı arazi koşullarında hareket kabiliyeti sağlamaktadır. Zorlu arazi koşullarını dikkate alarak 4 lastiği yedek yakıt deposu olabilmekte ve 60-65 saat durmadan çalışabilmektedir. Direksiyon yerine levye olması araca özel bir manevra kabiliyeti katmaktadır. 5 ve 8 kişilik versiyonlarına ek olarak römork eklenebilmektedir. Suda, bataklıkta, karda, kayalık alanda, ormanda, zor arazi ve iklim koşullarında personelleri, ekipmanları rahatlıkla ulaştırma kabiliyetine sahip yeni UTV'miz YETX'i sizlere sunmaktan mutluluk duyuyoruz.  Başta Kuzey Amerika olmak üzere tüm dünyaya ihraç etmek amacıyla üreteceğimiz araçlar için Türkiye pazarını da düşünerek belli bir kapasite ayırmış bulunmaktayız. Zorlu arazi  ve iklim koşullarının olduğu her coğrafya hedef pazarlarımız olarak görülmektedir” şeklinde konuştu.

Açılış sonrası ilk parti araçların ihracatının Kuzey Amerika’ya yapılacağını söyleyen Ersöz konuşmasını, “Türkiye’nin endüstrileşmesine ve coğrafyasına güvenerek, nitelikli insan gücüne ve tedarikçi kalitesine inanarak 2. hattımızı da 2024’te devreye almayı planlamaktayız” diyerek tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından protokol mensupları ve konukların katılımıyla açılış kurdelesi kesilirken, konuklar özel olarak hazırlana parkurda test sürüşlerine katıldılar.