Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), geliri 30 bin ila 50 bin lira olan vatandaşların yaşadığı ekonomik zorluklara çözüm arıyor. Parti yönetimince yaptırılan araştırma sonucunda hazırlanan raporda, sabit dar gelirli vatandaşı en fazla zorlayan 3 harcama kaleminin, gıda, kira ve ulaşım olduğu ortaya kondu.

Genel merkez yönetimi, bu gelir grubundaki ebeveynlerin, çocukların okul ücretlerini ödeme noktasında da zorluklar çektiğini gözlemledi. Ailelerin özellikle çocuklarının eğitimi için 1 ay sonraki maaşından harcama yaptığını tespit etti. Yapılan saha araştırmasında vatandaşın alım gücünü artırmak için öncelikle bu alanlarda adımlar atılması gerektiği belirtildi.

Zirai dondan etkilenen çiftçilere destek geliyor
Zirai dondan etkilenen çiftçilere destek geliyor
İçeriği Görüntüle

"Hal yasası" yeniden gündemde

Gıda krizinin çözümü için uzun yıllardır tartışma konusu olan "hal yasası’nın bir an önce çıkarılmasının elzem olduğu raporlandı. AK Parti kaynakları, 1 Ekim’de yeni yasama dönemine başlayacak Meclis’in ilk gündem maddelerinden birisinin bu olacağını kaydediyor. İklim değişikliği sebebiyle zirai don gibi olayların önümüzdeki yıllarda daha sık yaşanacağı, bu sebeple meyve ve sebze noktasında daha büyük sıkıntıların ortaya çıkması öngörülüyor.

Genel merkez yönetimi, kira sıkıntısını çözmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın harekete geçtiğini belirtirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı dar gelirlilere konut projesinin, soruna ilaç olacağı kaydediliyor.

Gıda ve ulaşımda ise mevcut bakanlıklara büyük iş düştüğünü söyleyen parti kaynakları, bütçe problemi yaşanan projelerin gerçekleştirilebilmesi için bir şekilde Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan onay almaları gerektiğini belirtiyor.