SERHAT HALLAÇ / SAYFA16

Takvimler 24 Mayıs 1993’ü gösteriyordu. Acemi eğitimlerini tamamlayan ve usta birliklerinde vatani görevlerini yapmak için Malatya'dan birliklerine doğru sivil otobüslerle yolu çıkan sivil ve silahsız 33 er, saat 18.00 sıralarında Bingöl - Elazığ Bilaloğlu Köyü mevkinde PKK militanlarının zapt ettiği kamyonlar vasıtasıyla durduruldu ve 36 askerimiz rehin alındı. Olayın gerçekleştiği yerde 3 öğretmen de askerlerimiz tarafından alıkonuldu. Öğretmenler orada kurşuna dizilip şehit edildi.

Şemdin Sakık liderliğindeki 150 kişilik PKK grubu, 36 askerimizi yakınlardaki bir köye götürdü. Gece 03:00 civarı askerleri tek sıra dizen PKK'lılar, binlerce mermi yağdırdı.

Binlerce kurşun ile şehit edilen askerlerimizin 36’sından 33’ü hayatını kaybetti. İlk atışlarda ölmeyen Mehmetçiklere ise ard arda ateş edildi. 3'ü ise PKK’lı hainler tarafından öldü sanılarak bırakıldı. Olay Türkiye'de büyük bir tepkiyle karşılandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği operasyonda bu katliamı işleyen hainlerin 67’si etkisiz hale getirildi.

30 Haziran 2007’de 33 Mehmetçiğin katledildiği, Bingölden 13 kilometre uzaklığında “Anıttepe” ismi  verilen alana, şehitlerimizin hatırasını yaşatmak için Türk Bayrağı şeklinde anıt mezar yapıldı.

Bu şanlı topraklar için şehit olan her bir kahraman Türk askerini, öğretmenini, polisini ve vatandaşını saygı ve rahmetle anıyoruz.

Ruhları Şad Olsun!