SERHAT HALLAÇ / SAYFA16

Havaların ısınmaya başladığı şu günlerde, yaz turizmine de ilgi şimdiden büyük. Kurban Bayramı’nın 9 gün tatil söylentileri şimdiden konuşulmaya başlandı. Aynı zamanda okulların kapanmasına çok az bir süre kalırken tatilciler şimdiden rezervasyon, uçak bileti ve tatil bölgesi arayışlarına da devam ediyor. Son zamanda yurt dışı tatili isteyenler Türkiye’de yaşanan vize problemine farklı yöntemlerde aramakta. Türkiye’den vize istemeyen 5 farklı ülke Türk vatandaşlar tarafından büyük talep görüyor.

İŞTE VİZE İSTEMEYEN 5 ÜLKE

SIRBİSTAN

Balkanların en güzel ülkelerinden biri olan Sırbistan, tarihi, doğal dokusu ve gezilecek birçok şehriyle tercih edilen tatil yerlerinden birisi fakat Sırbistan’da ortalama tatil fiyatları Türkiye’ye göre biraz yüksek.

KARADAĞ

Vizesiz gidebileceğiniz bir diğer ülke ise Karadağ. Avrupa’nın dokusunu hissedebileceğiniz Karadağ’da fiyat konusunda da Avrupa’nın en ucuz şehirleri arasında yer alıyor.

KUZEY MAKEDONYA

Kuzey Makedonya’nın en önemli gelir kaynaklarından birisi turizm olurken ülkede doğal ve kültürel birçok yer bulunuyor. Her sene milyonlarca turistin ziyaret ettiği bu ülke fiyat bakımında da oldukça makul.

BOSNA HERSEK

Türkiye’den gelen misafirlere vize şartı aramayan Bosna Hersek, Mostar, Blagay, Patoçari gibi şehirleri ile Avrupa’nın tam ortasında. Birçok doğal eser ve tarihi yapısıyla ilgi gören bu ülkede fiyat bakımında da bütçenizi zorlamayacak.

KOSOVA

Osmanlı Devleti’nin uzun yıllar egemenliğinde olan Kosova’da bol bol Osmanlı yapısı görmeniz mümkün. Avrupa’nın en geç nüfusuna sahip Kosova’da çok pahalı olmayacak şehirde muhteşem bir tatil yapabilirsiniz.