Bursa’da Atatürk heykeline çelenk sunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Zafer Bayramı coşkusu, tüm kenti sardı. Kutlama programlarına Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve Bursa milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda bürokrat katıldı.

Vali Yakup Canbolat, vilayet binasında tebrikleri kabul ettikten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'la birlikte üstü açık bir araçla vatandaşların bayramını kutladı. Gerçekleştirilen selamlama sonrası Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer belediyeleri folklor ekipleri gösterilerini sundu.


Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Askeri Veteriner Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı'ndan Veteriner Binbaşı Mustafa Sönmez yaptı. Bursa Mehter Takımı ve Tahtakıran Kılıç-Kalkan ekibinin gösterileri de izleyenleri büyüledi.

Kutlama törenleri düzenlenen resmigeçit ile son buldu. Binlerce Türk Bayrağı eşliğinde törenlere eşlik eden vatandaşlar da Bursa’daki 30 Ağustos coşkusunu hep birlikte yaşadı.