Kahramanmaraş merkezli deprem herkesi etkiledi. İnsanlar kendilerince olası depremde hayatta kalabilme adına çözümler üretirken bunlardan biri de muhabbet kuşu satın almak oldu.

Vatandaşlar, depremi daha önceden hissettiği belirtilen ve ona göre tepki gösteren muhabbet kuşlarına ilgi gösterdi. Depremden haberdar olup, kendilerini bir an önce evden uzaklaştırmak isteyen vatandaşlar, muhabbet kuşu beslemeye başladı.

Depremden sonra da muhabbet kuşlarına ilgi arttı”

Depremden sonra vatandaşların muhabbet kuşlarına olan ilgilerinin arttığını söyleyen Petshop işletmecisi Gürkan Özek, “Kayseri’de depremler oldu. Kuşlar depremden birkaç saniye önce depremi hissedebiliyor. Ötmesi ve çırpınmalardan dolayı anlıyoruz. Depremden sonra da muhabbet kuşlarına ilgi arttı. Kuş satışlarımız arttı. Muhabbet kuşları evde en güzel şekilde beslenecek uysal bir hayvanlar. Aslında her hayvan depremi hissediyor. Ancak evde beslenecek olanların en başında muhabbet kuşu geliyor. Bizimde bu depremlerle birlikte satışlarımız arttı. Kuşlar deprem dolayısıyla uyarsın diye vatandaşlarımız alıyorlar. Bugünde şimdiye kadar 30 tane sattık. Gündüz olan depremlerde kuşların çırpıntıları ve seslerinden dolayı bizde depremi hissettik. Kuşların tepkisinden birkaç saniye sonra deprem oldu bizde kendimizi dışarı attık. Vatandaşlarımızın kuş beslemelerini tavsiye ederim” şeklinde konuştu.