Resmi verilere göre, depremlerde 47 binden fazla insanın hayatını kaybettiği bilinirken, kayıp insanlarla ilgili resmi bir bilgi sunulmadı.

The New York Times gazetesinde yer alan haberde, açıklanan verilere göre, 47 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş merkezli depremlerden bir aydan uzun bir süre geçmesine rağmen ne enkaz altında, ne hastanelerde ne de kimsesizlerin gömüldüğü mezarlarda bulunamayan insanlar olduğu aktarıldı.

Çukurova Üniversitesi’nden adli tıp uzmanı Ahmet Hilal, depremden etkilenen bölgelerde yaptığı araştırmalar sonucu kayıp kişi sayısının şu an 1.470 olduğunu söyledi.

KAYIP İNSANLAR NEREDE?

Habere göre, uzmanlar, depremzedeler ve yetkililerle yapılan görüşmeler sonucu felaketin ilk günlerinde  enkazdan yaralı çıkarılan bazı kişilerin uzak hastanelere götürülüp yakınlarına haber verilemeden hayatını kaybetmiş olabileceğini, kimliği belirlenememiş cesetlerin ise arama-kurtarma ekiplerinin muhafaza edecek bir yer bulamadığı için teşhis edilemeden gömülebilmiş olabileceğini söyledi.

Hilal, depremin ardından bazı insanların kaybolmasının birden fazla sebebi olabileceğini söylüyor. Hilal’e göre, deprem bölgesinde yorulan arama-kurtarma ekiplerinin teşhis beklemeden bazı hayatını kaybedenleri gömmüş olması, bazı insanların enkazda çıkan yangınlar sebebiyle teşhis edilemez duruma gelmiş olması mümkün. Bazı kayıpların ise enkaz kaldırma çalışmaları sırasında çıkarılamamış olabileceği belirtiliyor.

MARMARA DEPREMİNDE 5 BİN KAYIP BULUNAMADI

18 binden fazla insanın hayatını kaybettiği 17 Ağustos Marmara Depremi'nden bu yana bulunamayan 5 binden fazla insan olduğu biliniyor.