Geç kaldı alınmadı

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bir öğrenci, kapıların kapanmasından 6 dakika sonra koşarak sınav yerine geldi ancak kurallar gereği görevliler tarafından içeri alınmadı. Okul dışında bekleyen veliler öğrenciye, ‘Görevlilere sınav kâğıdını göster, içeri girebilmek için biraz daha ısrar et, kapının üzerinden atla’ gibi tavsiyelerde bulundu. Sınav giriş belgesini gösterse de içeri giremeyen öğrenci bir süre okul kapısında bekledikten sonra pes ederek okulun önünden ayrıldı.

Polis yetiştirdi

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) geç kalan öğrencilerin yardımına koşan polis ekipleri zamanla yarıştı. Zafer Mahallesi’nde gireceği YKS öncesi yanlış okula giden bir öğrenci çaresiz kalınca yardımına polis yetişti. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı devriye ekipleri, zor durumda kalan öğrencinin imdadına koştu. Öğrenci, polis tarafından ekip otosuyla Çobançeşme Mahallesi’ndeki İmam Hatip Ortaokulu’ndaki sınav adresine yetiştirildi. Koşar adımla okula giren öğrenci, polis memurlarına teşekkür etti.

Kulağındaki küpeler sınavı kaçırmasına neden oldu

Antalya’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girmek için gelen bir genç, ilk önce küpeleriyle vakit kaybetti, ardından yanlış binaya geldiğini öğrendi. Küpesini elleriyle çıkartıp içeriye aldığı gencin geri çıktığını gören kadın polis memuru, "Geç kaldın, geç kaldın" diyerek genci doğru sınav binasına yönlendirdi. Salonu yanlış çıkınca koşarak doğru fakülte binasına giden genç sınavı 2 dakikayla kaçırdı.

Kimliğini unutan kız öğrenci gözyaşlarına boğuldu

Osmaniye’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) gireceği sırada kimliğini unuttuğunu fark eden kız öğrenci gözyaşlarına boğuldu. Okul giriş kapısındaki görevli polisler tarafından güçlükle sakinleştirilen öğrenci, aile yakınlarına telefonla ulaşılmasıyla kimliğine kavuştu.

Trafik kazası geçiren genç sınava ambulansla geldi

Bursa'da üniversite sınavına 1 ay kala geçirdiği trafik kazası yüzünden ayakta durması ve oturması doktor raporuyla yasaklanan genç kızın imdadına Bursa Büyükşehir Belediyesi yetişti. Büyükşehir Belediyesi Evde Hasta Bakım ve Hasta Nakil Hizmetleri biriminin ambulansı ile evinden alınan üniversite adayı, sınav salonuna sedye ile taşındı.

Aileler de çocuklarını dışarıda büyük bir heyecanla bekledi.