Kahramanmaraş merkezli depremlerde, bölgenin yaralarını sarmak için TV kanallarının ortak yayınıyla "Türkiye Tek Yürek" kampanyası düzenlenmişti.

Yaklaşık 8 saat süren programda, toplanan bağış miktarı 115 milyar TL'yi aşmıştı. Ortak yayın boyunca iş insanları, sanatçılar, siyasetçiler, yazarlar başta olmak üzere pek çok insan katılmış ve kampanyaya madi destekte bulunmuştu.

41 MİLYARDA FAZLA BAĞIŞ HALA YAPILMADI

AFAD Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, toplanan paralarla ilgili konuştu. Oktay, "Türkiye Tek Yürek, kampanyasında taahhüt edilen 115 milyar 146 milyon 528 bin TL'nin, 74 milyar 118 milyon 164 bin TL'si hesaplara yatırıldı. Taahhüt edilip AFAD hesaplarına aktarılmayan kısmının da önümüzdeki günlerde hesaplara aktarılacağına inanıyorum." dedi.

Edinilen bilgiye göre AFAD, yardım sözü veren ve yapmayan şahıslarla iletişime geçti. AFAD yetkilileri, "Bağış-yardım konusu isteğe bağlı, bir zorunluluk söz konusu değil. Söz verip sonradan bu sözünü yerine getirmeyenlerle ilgili etik ve ahlaki bir durum ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan AFAD'ın ilerleyen süreçte ödeme yapan kurum ve kuruluşların listesini yayınlayacağı, böylece söz verip ödeme yapmayanların ortaya çıkarılacağı öğrenildi.