Düzce Anadolu Lisesi ismi 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi olarak değiştirilmişti. Düzce Lisesi’nin 100. Yılında ismi Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayıyla geri verildi. Yeniden tabela asılan okulda düzenlenen törene Düzce Valisi Selçuk Aslan da katılarak konuşma yaptı ve Düzce kamuoyunun taleplerini yerine getirdiklerini söyledi.
Ancak konu sosyal medyaya taşınınca büyüdü. 15 Temmuz Şehitleri isminin değiştirilmesini saygısızlık olarak gören çevreler sosyal medyadan yoğun tepki gösterdi. Vali Selçuk Aslan’ın istifası dahi istenirken, Vali Aslan’ın isim değişikliği konusunda bir dahili olmadığı, 15 Temmuz isminin ise başka bir okulda verildiği öğrenildi.
Gelen tepkiler üzerine Millli Eğitim Müdürü Yusuf Tekin, "Onayı geri çekeceğim" diyerek 15 Temmuz Şehitleri isminin okula geri verileceğini açıkladı.
VELİLER BİZİM SUÇUMUZ NE DİYOR
Yaşanan gelişmelere bağlı olarak dün Düzce Lisesi olarak değiştirilen okulun ismi tepkiler üzerine tekrar Düzce 15 Temmuz Şehitleri Lisesi olarak değiştirildi. 2 günde 2 tabela değiştiren okulda çocukları okuyan veliler de duruma tepki göstererek "Okulumuzun adı Düzce Lisesi olarak kalmalıydı, Çocuklara Düzce Lisesi armalı kıyafetler aldık. Kıyafetler tekrar değişecek. Bizim suçumuz ne" dediler.