SAYFA16/ HABER MERKEZİ

Türk müziğinin önde gelen isimlerinden Sezen Aksu, İran’da son zamanlarda yaşanan kadınların başörtü protestolarında katledilen Mahsa Amini ve İranlı kadınların verdikleri özgürlük mücadelesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

13 Eylül’de polisler tarafından gözaltına alındıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Mahsa Amini ve protestolarda birçok kadın hayatını kaybetti. Dünya genelinde kadınlar, Amini’nin ölümünü, saçlarını keserek protestolarını sürdürüyor. Bir destek çağrısı da Sezen Aksu'dan geldi.

ÖZGÜRLÜK KAÇ ÖLÜM İSTER?

Kadınlar Amini’nin ölümünü saçlarını keserek ve başörtülerini yakarak protesto ederken, kadınlara dünyadan yoğun destek var. Ünlü sanatçı Sezen Aksu, İranlı kadınlar ve öldürülen Amini hakkındaki yazısında “Uzun zamandır karmakarışık duygu ve düşüncelerle olup biteni izliyorum. Acaba diyorum bu ataerkil erkek terazisinde eşitlenebilmek için daha kaç ton acı lazım? Özgürlük kaç ölüm ister? Kaç kadın, kaç evlat, kaç kavga, kaç savaş, kaç işkence, kaç cehennem ister? İranlı kadınlar bu kederli geçmişin örtüsünü yırttılar, yanlarına iyi insanları aldılar, ateşin üstüne üstüne yürüyorlar. Genç yaşta hayatı elinden alınan Mahsa Amini ve özgürleşme mücadelesi veren tüm İran ve dünya kadınlarının cesareti önünde saygıyla eğiliyorum” açıklamasında bulundu.