2005 yılından bu yana Balıkesir'in Edremit'te bulunan Dalyan Sahili'nde gerçekleştirilen ancak daha sonra yaşanan sorunlarla bir takım aksaklıklara uğrayan ve 2014'ten itibaren pandemiye kadar her yıl düzenlenen Zeytinli Rock Festivali'ne bu yıl izin çıkmadı.

6.'sı ve en sonuncusu 2019'da düzenlenen festival pandemi nedeniyle 2 yıl yapılamamıştı. Bu yıl 17-21 Ağustos'ta yapılması planlanan ve Selda Bağcan, Sertab Erener, Athena, Ceza, Duman ve Mor ve Ötesi'nin de olduğu 50'den fazla sanatçı ile grup sahne alacağı etkinlik Burhaniye Kaymakamlığı'nın kararı ile iptal edildi.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada "Daha önce yapılan festivalde yaşanan güvenlik, asayiş, trafik ve çevre sorunları gibi istenmeyen sorunların ortaya çıktığı ve vatandaşlarımız tarafından yoğun şikayet ve yakınmalar göz önüne alınarak; kamu güvenliği ve sağlığı toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir" ifadelerine yer verildi.

Zeytinli Rock Festivali'nin organizatörlerinden Serkan Fidan, yasaklama kararına ilişkin tebligatın kendilerine ulaştığını ve itirazla ilgili gereken hukuki adımların atılacağını söyledi.

Fidan yaptığı paylaşımda, "İtiraz dilekçemize olumlu dönüş yapılacağını umuyoruz" dedi.