142 gündür tutuklu bulunan Ümit Özdağ bugün hakim karşısına çıktı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen “Cumhurbaşkanına hakaret” davasında savunma yaptı.

Özdağ savunmasında, "Benim burada tutuklu bulunmamın sebebi ne Cumhurbaşkanına hakaret ne de Kayseri olaylarıdır. 142 gün önce tutuklandım tek kişilik bir hücrede anayasal ve yasal haklarım çiğnendi. Bu, adli değil siyasi bir süreç. Tutuklu olmamın asıl sebebi, Öcalan ve PKK ile yürütülen süreçtir." ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ, "Hem siyasi hem akademik birikimim nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne hizmet ettim, hizmet etmeye de devam ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin aleyhine bir harekette bulunmadım" dedi.

Özdağ'ın ardından, sanık müdafileri savunmalarını yaptı. Sanık savunmalarının ardından savcı, esas hakkında mütaalasını açıkladı. Savcı mütaalasında, Ümit Özdağ'ın cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Özgür Özel, Ferdi Zeyrek'in Naaşını Elleriyle Mezara İndirdi
Özgür Özel, Ferdi Zeyrek'in Naaşını Elleriyle Mezara İndirdi
İçeriği Görüntüle

Verilen ara sonrası salona gelen mahkeme heyeti, Ümit Özdağ’ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Özdağ'ın karar duruşması 17 Haziran'a ertelendi.