SAYFA16.COM / HABER MERKEZİ

Spor Toto 1. Lig'in 33. haftasında Bandırmaspor'a 4-2 yenilerek 2. Lig'e düşen Bursaspor'da gelecek planlarına dair sessizlik hakim. Başkan Ömer Furkan Banaz, basın toplantısı düzenlemiş ve kulübün mali ağırlıklı son durumunu açıklamıştı ancak geleceğe dair planlarla ilgili fazla detay vermemişti. Teknik Direktör Mustafa Er de ligin son maçı olan Menemenspor maçından sonra basın toplantısında önemli açıklamalar yapmış hatta daha geniş katılımlı bir toplantı düzenleyerek her şeyi açıklayacağını söylemişti.

Ancak şu an için kulübün gelecek sezon ve sonraki sezonlarla ilgili nasıl bir planlama yapacağı açıklanmadı.

Yönetimin şu anda, 2. Lig'de statü gereği yabancı oyuncu oynatılamayacağı için onların fesih sözleşmeleriyle ilgili mesai harcadığı öğrenildi. Ayrıca sözleşmesi devam eden, biten ve ayrılmak isteyen pek çok oyuncunun akıbetinin ne olacağı da belirsizliğini koruyan bir başka konu. Yanı sıra sezon sonuna kadar anlaşılan ve şu an sözleşmesi sona ermiş olan Mustafa Er'le ilgili de somut bir adım atılmış değil. Pek çok belirsizliğin bir arada olduğu Bursaspor'da nasıl bir planlama yapılacağı merak ediliyor.

Peki çıkış yolu ne ?

1 milyarın üzerinde borcu olan ve transfer tahtasını açmak için bile 200 milyona yakın para gereken ve bulunduğu ligden dolayı çok az gelir elde edecek olan Bursaspor'da önümüzdeki yıllarda nasıl bir yol izleneceği net değil.

Bazı kesimlerce kulübün bu borçla ömrünü sürdüremeyeceğinden dolayı kapatılıp Bursa FK adıyla yeni bir kulüp kurulması dillendirilirken, taraftarın büyük bir çoğunluğu da buna sert bir şekilde karşı çıkıyor.

Bir başka görüş de kulübü dernek statüsünden çıkarıp AŞ yapıp halka arz etmek ve hisse satışlarıyla bir gelir modeli oluşturmak.

Diğer bir model de Göztepe'nin zamanında uyguladığı model. Göztepe AŞ 2007 yılında amatör lige düşünce 3. Lig'de mücadele eden Aliağa Belediyespor'u satın alıyor ve yoluna 3. Lig'den devam ederek bugünlere geliyor. Dillendirilen bu modelle Bursaspor'un da isim değiştirmeden Karacabeyspor veya Yıldırımspor'u alarak yoluna böyle devam etmesi.

Bir diğer görüş de ne olursa olsun sonuna kadar mücadele etmek, gerekirse amatör kümeye kadar düşülse de kulübün isminin ve yönetim şeklinin değişmemesi şeklinde.

Herkesin bir çıkış yolu aradığı, bir çok farklı görüşün konuşulduğu/düşünüldüğü, Bursaspor camiasında geleceğe dair nasıl bir planlama yapılacağı belirsizliğini koruyor. Her modelin avantaj ve dezavantajları da olduğu düşünülürse en uygun yöntemin seçilmesi Bursaspor için kritik önem arz ediyor.