HABER: CÜNEYT ALKIŞ

KAMERA-FOTOĞRAF: SERHAT HALLAÇ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gıda enflasyonunun önüne geçilmesi için verdiği talimatın ardından Tarım Kredi Kooperatif marketlerindeki indirimli satışlar bugün başladı. Sayfa 16 olarak biz de bu indirimleri ve vatandaşın görüşünü yerinde tespit etmek için Bursa'da faaliyet gösteren 2 Tarım Kredi Kooperatifi marketine gittik.

Bursa'da Dikkaldırım ve Beşevler'deki marketlerde diğer illerde görülen yoğunluk olmazken, yine de her yaş grubundan vatandaş marketlerdeydi. Kimi tüketiciler indirim fiyatlarının söylendiği kadar olmadığını ve tatmin olmadıklarını dile getirirken, kimileri de bu kararın yerinde olduğunu ve bu marketlerin sayısının artması gerektiğini ifade etti.

Marketten alışveriş yapan ve bir çiftçi olduğunu ifade eden vatandaş, "Alınan indirim kararından memnunuz ama fiyatlarda fazla bir yansıma göremedik. Bazı ürünlerde indirim var. Ben bir çiftçi olarak sürekli Tarım Kredi Kooparatifleri'ni tercih ediyorum. Bu şubelerin daha fazla olmasını istiyorum" derken emekli başka bir başka vatandaş da, "Memnunuz. Hemen her şeyde bir anda düzelme olmaz. Yavaş yavaş olacak. Belki memnun olmayabiliriz ilk etapta ama basamakları tek tek çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Et fiyatlarından örneklerle indirimden memnun olmadığını açıklayan bir başka emekli vatandaş da, "Açık söylüyorum, beklediğimiz indirim yok. Bazılarına indirim yapmışlar bazılarına hiç dokunmamışlar. 400 gram sığır eti 51 lira, 800 gram’ı 102 lira. Kasapta da aşağı yukarı aynı bu fiyatlar zaten. Diğer ürünlerin bazılarında gerçekten yüzde 30 indirim var ama diğerlerinde yok. Kısacası beklediğimiz indirim yok" şeklinde konuşurken sağlık persenoli genç bir kadın da, "Marketi gezdim indirimler yeterli. Bence her konuda indirim olması lazım sadece gıda da değil. Bu tip indirim uygulamaları artmalı" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Emekli bir vatandaş, "Bu indirimin diğer marketleri hizaya getireceğini düşünüyorum derken, "Böyle birşeyin olması gerekliydi. Her semte birkaç Tarım Kooparatif marketinin olması gerekiyor ki halk mağdur durumda olmasın. Diğer marketlerde de fiyatların düşeceğine inanıyorum bu uygulama devam ederse" ifadelerini kullanırken, bir ev hanımı da memnuniyetsizliğini, "Fiyatlarda bir değişiklik göremiyoruz fiyatlar aynı. Soğan patates’te 1-2 lira indirim yapmışlar o kadar. Sadece patates soğanla bu iş bitmez. Tuvalet kağıdı en basiti, çok yüksek fiyatlar." sözleriyle dila getirdi.