HABER: CÜNEYT ALKIŞ

KAMERA-FOTOĞRAF: SERHAT HALLAÇ

2022 yılının Mart ayında TBMM'de tüm partileerin oy birliğiyle kurulması kararı çıkan Mudanya Üniversitesi, 11 Ekim’de kapılarını açarak eğitime başlayacak.

Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, düzenlediği basın toplantısı ile Mudanya Üniversitesinin kuruluş sürecini ve YKS'nin yerleştirme sonuçlarını paylaştı.

Mudanya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Tosun, Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Atilla Eriş, Mudanya Üniversitesinin işbirliği protokolü imzaladığı Medicalpark Bursa Hastanesinin Genel Müdürü Metin Arslan’ın da katıldığı toplantıda konuşan Gıyasettin Bingöl, üniversite kurma hayalinin 18 yıl önce başladığını belirterek, "Bu hayatımın projesi ve son projem. Kazandığımı Bursa'ya vakfetmekten ve hayalimi gerçekleştirmekten onur duyuyorum" dedi.

11 Mart 2022'de TBMM kararıyla kurulduklarını aradan çok kısa bir zaman geçmesine rağmen iyi bir ekip ve fiziki şartlar hazırladıklarını ifade eden Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, "Burası dünya standartlarında bir üniversite olacak. Üretimi ve yaşamı birleştirecek. YKS sonuçlarına baktığımızda da yeni kurulmamıza rağmen oldukça yoğun bir ilgi var. Bundan çok memnunuz" dedi.

Bingöl şöyle devam etti: "Lisans programlarında Endüstri Mühendisliği, Psikoloji ve Hemşirelik Bölümünde kontenjanlarımızın yüzde 100’ü doldu. Yine Meslek Yüksek Okulumuzun İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Fizyoterapi ve Anestezi programlarında da yüzde 100 doluluk oranını yakaladık. Yani YÖK’ün bize verdiği 290 öğrenci kontenjanımızın tamamını doldurduk. Üniversitemizin ayrıca 290 yabancı öğrenci kontenjanı da bulunuyor. Bu konuda da kayıtlarımız devam ediyor."

Mudanya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Tosun da, çok mutlu ve gururluk olduklarını, gördükleri ilgi ve aldıkları destekle büyük bir özgüvenle başladıklarının altını çizdi.

Projenin müteahhidi Necati Şahin de fiziki bilgilerle ilgili bilgi verirken, projenin bugünkü şartlarda arsa ve yapı değerinin yaklaşık 600 milyon TL olduğunu söyledi. Şahin, orman zarar görmesin diye 460 fore kazık çaktıklarını ve oldukça çevreci bir bina yaptıklarını da sözlerine ekledi.