CÜNEYT ALKIŞ / SAYFA16

Uludağ Üniversitesi'nde Kalp ve Damar Cerrahisi Profesörü, dünya çapında ameliyatlar yapmış bir bilim insanı olan M.B.'nin bir süre önce tedavi ettiği bir hasta yoğun bakımda vefat etti. 

Profesör M.B. bu olaydan sonra kendilerine "hasta yakını" diyen kişiler tarafından aralıklarla tehdit edildi. Ve maalesef tehditler saldırıya dönüştü. Profesör M.B. evine giderken önüne çıkan 2 kişi tarafından saldırıya uğradı. Saldırganlar silah kabzasıyla M.B'ye saldırdı. Yoğun bakıma kaldırılan M. B. tedavisinin ardından taburcu edildi.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLIYOR

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hekimsen Sendikası Güney Marmara Şube Başkanı Dr. Ali Erol, "Uludağ Üniversitesi'nde Kalp ve Damar Cerrahisi Profesörü olan hocamıza, hasta yakını tarafından menfur bir saldırı gerçekleşmiş olup, kendisi bir günlük yoğun bakım takibi ardından ev istirahatine geçmiştir. Hocamızı arayarak, hukuki desteğimizi ilettik, kendisi kabul etti. Bundan sonraki sürecin takibini Hekimsen olarak üstlenmiş bulunmaktayız." ifadelerini kullandı.

Sağlıkta şiddet konusuna da dikkat çeken Erol, "Sağlıkta bir şiddet olayı olduğunda maalesef 'acaba sağlık çalışanı ve doktor ne yaptı da saldırıya uğradı' gibi yorumlar da oluyor. Bunlar saldırıyı meşru kılan, mesnetsiz yorumlardır. Profesörümüz M.B dünyaca ünlü bir bilim insanı ve tıb literatürüne giren ameliyatlar yapmış, gerek asistanları gerekse de öğrencileri ve hastaları tarafından çok sevilen bir hocamız. Böyle başarılı ve sevilen bir insana yapılan saldırı, bu mesnetsiz yorumları da çürütüyor" dedi.

BAŞARILI VE SEVİLEN BİR CERRAH

Uludağ Üniversitesi'nde Kalp ve Damar Cerrahisi Profesörü M.B, aort damarı normale göre 5 kat daha geniş olan hastayı sağlığına kavuşturan ameliyatı yaparak ismini duyurmuştu. Bu ameliyat, bugüne kadar en geniş aort damarına yapılmış ilk ameliyat olarak tıp literatürüne girmişti.