SERHAT HALLAÇ / SAYFA 16

Teknolojinin hayatımıza bu kadar yoğun girmediği zamanlardı. Çocukken vaktimizin çoğunu sokakta oyun oynamakla bir de televizyon başında çizgi film izlemekle geçirirdik. Hayranı olduğumuz karakterler, ağımız açık takip ettiğimiz çizgi filmler bizi bizden alırdı.

Aynı bölümleri defalarca izledik, kendimizi o karakterler yerine koyduk ancak her hikayede olduğu gibi o filmlerde de bir son vardı. Ve birçoğumuz o sonları hiç izlemedik, hiç bilemedik. Sebebi ise çoğu çizgi filmin sonlarının şiddet, korku ve müstehcenlik içerdiği için çocuklarının psikolojisini bozmaması adına ülkeler tarafından yasaklanmasıymış.

Ne olabilirdi ki? O tatlı Tom ve Jerry'nin sonu ne kadar kötü bitebilirdi. Ya Bugs Bunny'nin. Sünger Bob'un. Jetgiller'in. Keyif veren bizleri güldüren bu hikayeler ne kadar kötü sonla bitebilirdi ki?

Yanılıyorsunuz. O kadar farklı finaller yaşanmış ki, eskiden keyiften ağzımız açık izlerdik, şimdi de şaşırmaktan ağzımız açık okuyacağız.

Geçmişte bizi ekran başına kilitleyen çocukluk eğlencemiz, o çok sevdiğimiz çizgi film kahramanlarının ilginç sonlarını duyunca şok olacaksınız. Eğer gerçekleri bilseydik şuan bu çizgi karekterlerinin son hallerine çok üzülecektik. Ve belki de olumsuz izler bırakcaktı bir çoğumuzda. İyi ki bilmemiş, iyi ki izlememişiz.

Uzatmayalım. Ve işte karşınızda büyülü 10 çizgi filmin gerçek sonları...

10. BUGS BUNNY

Hepimizin çok sevdiği akıllı tavşan Bugs Bunny’nin sonu ile ilgili farklı teoriler konuşulmakta. Her bölümde Bugs Bunny’i öldürmek için hain planlar yapan domuz avcısı, bilinenlere göre son bölümde dişlek tavşanı öldürüyor. Bir diğer teori ise Bugs Bunny’nin rakibi ördek DuffyDuck’ın canına kıyarak aslında hiç de filmde gördüğümüz gibi bir karekter olmadığını gözler önüne sürüyor.

9. CEDRİC

“Eğer gerçekten 8 yaşındaysınız” repliğiyle aklımıza kazınan yıllar geçse de hiç büyüdüğünü düşünmediğimiz Cedric’in yaptıkları hiç de masumca değil. Çizgi filmin son bölümünde platonik aşkı Chen’e tecavüz eden Cedric’in çocuğu olur ve evlenirler. Finalde Cedric ve Chen’in büyüdüklerini ve ikisinin yaşlarının da 28 olduğu anlatılıyor. Cedric'in final bölümü müstehcenlik ve olumsuz davranışlar içerdiğinden dolayı Türkiye dahil birçok ülkede yayınlanmamış.

8.PHİNEAS VE FERB

Maalesef bu çizgi filmin bir sonu yok. Gerçek ve acıklı bir hikayeyi anlatan çizgi filmde Candace aslında şizofren ve kardeşlerinin sürekli birşeyler icat ettiğini görüyor. Tüm gördüklerini ise günlüğüme not alır. Çizgi filmin baş kahramanları ise Phineashiperaktif bir çocuk ve Ferb ise beynindeki tümörden dolayı konuşamıyor. Candece bir süre sonra intihar eder ve annesi onun anısına günlüğünü çizgi filmin yapımcılarına verir ve bu çizgi film bu olaydan sonra ortaya çıkar.

7. ADVENTURE TİME

Fin, aslında komada olan bir çocuktur ve çizgi dizinin tamamı aslında komadayken Fin’in gördüğü rüyaları anlatır. Bu nedenle gerçek ötesi karekterler ve mekanlar hikayede bulunmaktadır. Bu çizgi filmin son bölümü henüz yayınlanmadı ve ortaya bir teori atıldı. Fin, komadan çıktıktan sonra arkadaşı Jack’in konuşamadığını öğrenip intihar edecektir.

6. ŞEKER KIZ CANDY

90’lı yıllarda özellikle kız çocuklarının severek izlediği Candy’nin son bölümü oldukça karışık Brezilya dizilerine benziyor. Candy’nin sevgilisi attan düşüp vefat ediyor. Bunun üzerine Candy, Terry isimli biriyle birlikte oluyor. Daha sonra Terry, Candy’i aldatarak başkasıyla sevgili oluyor. Bu durumun üzerine Candy, ölen sevgilisinin dayısıyla evleniyor. İlginç değil mi?

5. JOHNNY BRAVO

Johnny Bravo siyah güneş gözlüğüi tişört, mavi kot ve pompadour saç stiliyle Elvis Presley’e benzeyen kişisel ses tonlu, kaslı sarışın bir genç adamdır. Sürekli çevresindeki kızları tavlamaya çalışır. Ama ne yazık ki bilinenlere göre Johnny Bravo, kadınların kendisine ilgi göstermediğini ve bir daha hiç göstermeyeceğini düşünerek eşcinsel oluyor. Yapma be Johnny, oldu mu şimdi.

4. SÜNGER BOB

Çok sevilen çizgi karekterlerinden Sünger Bob’un son bölümü oldukça üzüntü verici. Sünger Bob gittiği Yengeç Restoran’da yangın çıkıyor ve yanında Sünger Bob ile Patrick maalesef hayatını kaybediyor. Bu durum çocuklar üzerinde olumsuz etki bırakacağından dolayı diğer çizgi diziler gibi bunun da final bölümü birçok ülkede gösterilmedi.

3. JETGİLLER

Döneme damga vurmuş ve en çok izlenenler arasında yer alan Jetgiller’in sonu gerçekten büyük bir hayal kırıklığı. Evin babası George Jetson, eşi Jane Jatson’a evin hizmetçisine aşık olduğunu itiraf ediyor. Fakat şöyle bir problem var ki evin hizmetçisi bir robot. Jane Jatson ise eşinin akıl sağlığını yitirdiğini düşünüp robotu katlediyor.

2.  TOM VE JERRY

Çocukken çok sevdiğimiz sürekli birbiriyle uğraşan Tom ve Jerry'nin final bölümünde olanlar oldukça hüzünlü. Arabesk film gibi. Tom ve Jerry iki kızı sevmektedir fakat bu kızlar bu iki kahramanımıza hiç yüz vermemektedir.  Maceralı ve eğlenceli geçen Tom ve Jerry’in hayat hikayesi, yaşadıkları aşk acısıyla birden değişir. İkili bir tren rayına oturarak çok üzgün bir şekilde birlikte intihar ederler.

1. TELEBATİ

En sevilen çocuk dizilerinden biri olan Telatabiler, son bölümde küçük bir kızı yakalayıp öldürüyorlar ve bu kızın cesediyle sabaha kadar ayin yaparlar ve aydınlanmanın simgesi güneş doğar. Bu son bölüm sonrası gelen tepkiler üzerine mahkeme kararıyla bu masum çizgi film yasaklanır.

Zennup İstanbul'un kişi başı iftar fiyatı 1.600 TL Zennup İstanbul'un kişi başı iftar fiyatı 1.600 TL