CÜNEYT ALKIŞ / SAYFA16

14 Mayıs’ta yapılacak 2023 Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri yaklaşırken, milletvekili aday adaylığı açıklamaları da sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi de bu anlamda en yoğun teveccühün olduğu partilerin başında geliyor. Bu kapsamda Akademisyen ve Araştırmacı Tarihçi Hayrettin Şahin, yaptığı basın açıklaması ile milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Uzun yıllar Uludağ Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve Devrim Tarihi Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışan Şahin, Atatürk İlke ve Devrimleri’nin neyi amaçladığını tüm Türkiye’ye aktarmak için aday olduğunu açıkladı.

AMACIMIZ CUMHURİYETİMİZİN 2. YÜZYILINI İNŞA ETMEK

Mustafa Kemal Atatürk’ün bize pek çok tarihsel bir sorumluluk yüklediğini ifade eden Şahin, “Bizim amacımız Cumhuriyetin kurulduğu tarihlere dönmek değil. Bizim amacımız, tarihten aldığımız güç ve deneyimle geleceği, Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılı’nı inşa etmektir. Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılı’nda kendini din, dil, ırk ve mezhep kimliğiyle tanımlayan değil, kendini insan olarak tanımlayan bir halk inşa etmeliyiz.” dedi.

ŞAHİN’DEN EĞİTİM VE ÖĞRETİM VURGUSU

Eğitimci kimliğiyle, eğitim ve öğretimimizi bilimin ışığında düzenlemek gerektiğine de vurgu yapan Şahin, “Yüzyıllardır ezberci ve nakli eğitimle çağın çok gerisinde kalmış bir toplumu ancak müspet ilimle çağdaş uygarlık seviyesine çıkarabiliriz. Bu amaçla eğitim ve öğretimimizi bilimin ışığında düzenlememiz gerektiğini düşünüyorum. Atatürk İlke ve Devrimleri’nin neyi amaçladığını tüm Türkiye’ye aktarmak için, çağdaş uygarlık düzeyine tekrar ulaşmak için, Türkiye Cumhuriyeti’nin fabrika ayarlarına tekrar dönmesi için ve Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılı’nda kuruluş değerlerini gelecek nesle anlatmak için; ülkemin ufkunu, ulusumuzun yüreğini, bilimin, sevginin ve hoşgörünün ışığı ile aydınlatmak için Cumhuriyet Halk Partisi Bursa 1. Bölge Milletvekili Aday Adayıyım” diyerek sözlerini tamamladı.

Hayrettin Şahin’in adaylık açıklamasına partililer yoğun ilgi gösterdi.