SERHAT HALLAÇ / HABER MERKEZİ

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kalırken siyasi liderler şehir mitinglerine devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa halkıyla buluştu.

Bir dönem gündemi sarsan Bursalı Sinan Ateş cinayetiyle ilgi konuşan Akşener: “Sinan Ateş’in kardeşleri, ablaları, arkadaşları burada. Bursa bir değerini kaybetti. Gencecik bir akademisyen Ankara’nın göbeğinde katledildi. Azmettiriciler belli ama uçan kuşu bilen, teröristlerin ayak numaralarını bilen sayın Erdoğan nasıl olur da Sinan Ateş’in katillerini bulamıyor. Küçücük iki 2 çocuğu babasız kaldı gencecik bir kız eşsiz anne baba oğulsuz kaldı. Hukuk önünde en ağır cezalarla cezalandıracaklar Katilleri ve azmettiricileri elbette hesap verecek. Hesap sormazsam namerdim" dedi.

AKŞENER'DEN İLGİNÇ İDDİA

İlginç bir iddia da ortaya atan Akşener, "Bugün Sinan kardeşimizin evlerine gittik. Ailesiyle ve arkadaşlarıyla görüştük. Sinan Ateş'in hesabını sormak isteyen arkadaşları bize, Bursa'dan milletvekili görünümlü birinin, kendilerine '15 mayıs sabahı artık Bulgaristan'a kaçarsınız' dediğini söyledi. Dervişin fikri neyse zikri de odur. Hayırdır, Bulgaristan'a mı kaçacaksınız" diye konuştu.