Milliyet Gazetesi’nden Zafer Şahin köşe yazısında, BETİMAR Araştırma’nın 31 Mayıs -1 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirdiği “Türkiye Seçmen Eğilimleri Araştırması” sonuçlarını yayınladı.

Araştırma sonuçlarına göre, ilk turda Kılıçdaroğlu’na oy verenlerin yüzde 6.3’ü ikinci turda tercihini Erdoğan’dan yana kullanmış. Yüzde 4’ü ise sandığa gitmemiş ya da geçersiz oy kullanmış.

İkinci turda Erdoğan’a oy veren muhalif seçmenin yüzde 21.6’sı “Kılıçdaroğlu’nun kazanacağını düşünmediğim için”, yüzde 19’u “Kurdukları ittifakı beğenmedim”, yüzde 17.8’i “Güvenmediğim, inanmadığım için”, yüzde 16.6’sı ise “Yönetemeyeceğini düşünüyorum” diyerek ikinci turda Erdoğan’a oy atmış.

Kılıçdaroğlu devam etmeli mi sorusu…

Araştırmada Millet İttifakı ve Emek ve Özgürlük İttifakı seçmenlerine, ‘Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmeli mi?’ sorusu da soruldu.

Yüzde 62.4’e göre “Evet, etmeli.” Yüzde 37.6’ya göre ise “Hayır, etmemeli.”

CHP’lilerin yüzde 51.3’ü, İyi Partililerin yüzde 82.1’i, Yeşil Sol Partililerin yüzde 55.2’si, Türkiye İşçi Partililerin yüzde 88.4’ü Kemal Bey’in istifa etmesi gerektiğini düşünüyor.

Araştırmanın en dikkat çeken sorularından biri de “Şayet Kılıçdaroğlu genel başkanlıktan ayrılır/istifa ederse kimi CHP Genel Başkanı olarak görmek isterseniz?” sorusu.

Yüzde 46.7’nin adayı Ekrem İmamoğlu… Yüzde 17.6 Mansur Yavaş diyor.

Özgür Özel’i CHP Genel Başkanı olarak görmek isteyenlerin oranı yüzde 6.5. Yüzde 1.2 bu soruya Muharrem İnce cevabını vermiş

Seçimde yaşanan büyük hayal kırıklığının ardından Millet İttifakı devam eder mi? Muhalif seçmenin yüzde 49.5’i bu soruya “Evet, devam eder” cevabını veriyor. Yüzde 50.5’i ise ittifakın artık sona ereceği düşüncesinde.