HABER MERKEZİ / SAYFA16

28 Mayıs seçimlerinin ardından gelen mağlubiyet sonrası muhalefet bloğunun başını çeken CHP için kamuoyunda değişim talebi dillendirildi.

İlk talep 29 Mayıs İstanbul'un fethi yıldönümünde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. Yanı sıra sosyal medyadan ve toplumun pek çok farklı noktasından 'değişim' talebi yüksek sesle konuşuldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiyi kurultaya götürecek Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) belirledi ancak kamuoyunda beklenen değişim gerçekleşmedi.

İmamoğlu bu gelişmelerin ardından yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Önemli bir seçim yaşadık. Seçimler, bir sonraki aşamada mutlak bir özeleştiri, bir muhasebe gerektirir. Ne yazık ki, 9 yılda üst üste üç kez cumhurbaşkanlığı seçimi kaybettik. Aynı şeyleri yapıp, yol yürüme gafletine kapılamayız. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli siyasi partisidir. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran siyasi partidir. Değişim, çok önemli bir kavram. Ben çok net olarak güçlü bir değişimden bahsetmiştim. Topyekun bir değişim, bir anlayış değişimini halen en güçlü şekilde talep eder durumdayım. Bunu toplum tarifliyor. İnsanlar istiyor. Kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz.”

Bu açıklama partide yankı buldu ve Eski CHP Grup Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Engin Altay, seçim sonuçlarını değerlendirirken "Çekilmeyi bilmek lazım." dedi.

Ancak Kılıçdaroğlu cephesinde ise şimdilik değişen bir şey yok. Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler öncesi CHP'de fırtınalı bir süreç yaşanacağa benziyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Evladım' dediği Ekrem İmamoğlu ile karşı karşıya gelip çatışma ayyuka çıkacak mı birlikte göreceğiz.