Maltepe’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla CHP’nin yurt dışındaki 43 birlik başkanları ile yöneticilerinin katıldığı ‘CHP Yurt Dışı Örgütlenme Çalıştayı’ başladı. Çalıştaya; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Onursal Adıgüzel, Parti Meclisi Üyesi ve

İstanbul Milletvekili Yunus Emre, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı katıldı.

“Bursa’yı kaybetmemizin nedeni de kabahati de bize ait, Bursalılara ait değil“

Yeni bir siyaset anlayışını ülkemize getiriyoruz diyen Kılıçdaroğlu, "Bu yeni siyaset anlayışının Cumhuriyet Halk Partisi’ne kapılarını araladığını da gayet iyi biliyoruz. Yerel yönetimler bunun en güzel örneğidir. Biz büyük kentleri alacağımızı söylediğimizde kimse inanmıyordu. Rakiplerimiz inanmıyordu. Ama biz yeni siyaset anlayışımızla bu kapıları araladık. Ve bugün bu yeni siyaset anlayışının meyvelerini de görüyoruz. Bugün Türkiye’de nüfusun yarısından fazlasını Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Başkanlığı bir anlamda yönetiyor, onlara hizmet ediyor. Yanıldığımız bir yer var, Bursa’yı kaybetmemizin nedeni de kabahati de bize ait. Bursalılara ait değil. Bunu da söyleyeyim. Bu önümüzdeki seçimlerde onu da telafi edeceğiz inşallah. Verdiğiniz mücadele bir hak mücadelesidir. Bir demokrasi mücadelesidir.” diye konuştu.

“Uzun yıllardır iktidar olamayan bir Cumhuriyet Halk Partisi iktidara en yakın dönemdedir”

Programda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Çalışıyoruz, eksimiz, artımız olabilir. Dışarıda sizler çalışıyorsunuz, farkınız, eksiğiniz olabilir. Ama biz dünya siyaset tarihine bir şey bırakmak istiyoruz. Dünya siyaset tarihine bırakacağımız miras özellikle gençlerin bırakacağı bir miras. Yani İlk kez oy kullanacak olanların bırakacakları bir miras. Otoriter bir yönetimi demokratik yöntemlerle değiştirmektir. Bunu gerçekleştirmek için yola çıktık zaten. Biz pek çok sorun yaşadık. İster Türkiye’de olsun, ister yurt dışında olsun. Ama artık sorunlarımızdan arınmak istiyoruz. Geleceğe güvenle bakmak istiyoruz. Daha güzel bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği bir Türkiye istiyoruz. Hiç kimsenin inancından, kimliğinden, yaşam tarzından ötürü ötekileştirilmediği bir Türkiye istiyoruz. Bunun kavgasını veriyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Uygar dünyanın bir parçası olmak için mücadele eden bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Bunun farkında olmanız lazım. Ve bizler eleştiri yaparken arkasından mutlaka çözümü de getiren, çözümü de öneren, topluma duyuran bir partiyiz. Sorunları sadece dillendiren değil, sorunları nasıl çözüleceğini ifade eden bir partiyiz. Dolayısıyla uzun yıllardır iktidar olamayan bir Cumhuriyet Halk Partisi iktidara en yakın dönemdedir. Ama bunu yapacak olan, bunu sağlayacak olan sizlersiniz.” dedi.

“Geçmişte CHP'de kısır çekişmeler vardı, bunları tamamen ayıkladık”

Kılıçdaraoğlu, “Ama halkla, bölgede yaşadığınız ilde, kentte veya ülkede seçmenlerle çok sıcak ve samimi bir ilişki kurmak zorundasınız. Onların sorunlarını dinlemek ve sorunlarının nasıl çözmeleri ya da biz nasıl çözüyoruz? Neleri öneriyoruz? Bunu çok iyi anlatmak zorundasınız. Yurt dışından gelen kardeşlerimiz var. Oralarda, çalışıyorlar, emek harcıyorlar. O ülkelerin kalkınmasına, büyümesine katkıda bulunuyorlar. Unutmayalım aslında çok çalışkan bir halkız biz. Sadece düz işçi olarak bizim babalarımız, dedelerimiz Almanya’ya, Fransa’ya, Hollanda’ya, Amerika’ya gitti. Ama şimdi onların üçüncü, dördüncü kuşakların üniversitede hoca, sanatçı, gazeteci hayatın her anlamına girmiş vaziyetteler. Demek ki çalışırsak pek çok şeyi kazanabiliyoruz. Geçmişte Cumhuriyet Halk Partisi’nde kısır çekişmeler vardı. Bunları tamamen ayıkladık. Her birimiz iktidara odaklanmış vaziyetteyiz. Her birimiz Türkiye’nin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Ve bu sorunları çözmek istiyoruz. Sorunların nasıl çözüleceğini de biliyoruz. Kafa yoruyoruz. Sadece parti içinde değil. Akademik dünyadan, bürokratik dünyadan da yardım alıyoruz. Olur ya. Bizim çözümümüzde bir eksiğimiz olabilir. Bir yanlışımız olabilir. Sivil toplum örgütleriyle tartışıyoruz. “ ifadelerini kullandı.