“Mevzular Açık Mikrofon” programıyla siyasi liderleri konuk eden Babala TV, Türkiye'de son yıllarda unuttuğumuz ve özlediğimiz bir formata imza attı. Bir dönem Siyaset Meydanı, 32. Gün gibi programlarda siyasetçilerin cesurca sorular karşısında verdikleri cevaplar çok konuşulur, bu programlar da en çok izlenen programlar arasına girerdi.

Artık TV'lerde bu formatları göremez olduk. Ancak sosyal medyanın ve dijitalleşmenin bartmasıyla bu formatların güncel hali yapılmaya başlandı. Bunların en önemlisi de Babala TV.

Muhalif soruların rahatça sorulduğu, en hassas konuların özgürce tartışılabildiği program; daha önce Muharrem İnce, Ahmet Davutoğlu, Metin Külünk, Ali Babacan, Sinan Oğan, Abdüllatif Şener, Barış Atay, Erkan Baş, Cem Uzan, Ümit Özdağ gibi siyasetçileri de ağırladı. Programın seçimler özel formatının son konuğu, Cumhuriyet Halk Partisi Lideri, 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

ZOR SORULAR, SAMİMİ CEVAPLAR

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BaBala TV’nin seçimler özel formatının 15. bölümünde son konuk oldu. İkinci tura günler kala Oğuzhan Uğur’un moderatörlüğünü yaptığı Mevzular Açık Mikrofon programının son bölümü 24 Mayıs Çarşamba akşamı saat 21.30'da Youtube'ta yayınlandı. Yaklaşık 8 saat süren çekimlerinin ardından 4 saatlik bir program ortaya çıktı. Yayınlanmasının üzerinden 15 saat geçmesine rağmen program şimdiden 9,5 milyon kişi tarafından izlendi.

Programın en çok izlenen bölümü ise Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay'ın katıldığı program olmuştu. O program, şu an itibariyle 20,5 milyon kişi tarafından izlenmişti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN PROGRAM SONRASI MESAJ

Programa yayınlandıktan sonra Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu “İlk defa manipülasyonlar, montajlar, yalanlar, iftiralar, türlü türlü sahtekarlıklar olmadan, yüz yüze konuşabildik, tanışabildik" dedi.

Ayrıca program sonrası sosyal medyadaki gelişmelere ev tepkilere de değinen Kılıçdaroğlu,

"Soru soran gençlere, 'AK Partili değilim dedi ama fotoğrafı çıktı' vb. paylaşımları durdurun. Cesaret gösterip o salona geldiler; insan kendini nasıl tanımlıyorsa, hissediyorsa, odur. En büyük yalnızlığı bu konuda hissettiğimi de söylemek zorundayım. Bırakın kavga dilini gençler" dedi.