Uzun bir seçim maratonu 28 Mayıs ikinci tur oylamasıyla yeni Cumhurbaşkanı belirlendi. %52.16’lık aldığı oyla yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan ilk zafer konuşmasını İstanbul Kısıklı’da gerçekleştirdi ve ardından Ankaraya geçerek Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde çok yoğun bir kalabalığa seslendi. 21 yıllık geleneği değiştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, zafer konuşmasını Külliye’de gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın seçimin galibi olmasından sonra liderlerin gerek canlı yayınlarda gerekse de sosyal medyada açıklamaları oldu. O açıklamaları sizler için derledik.

"YÜRÜYÜŞÜMÜZ SÜRÜYOR VE BURADAYIZ"

Millet İttifakı lideri Kemal Kılıçdaroğlu %47.84’lük bir oy alarak seçimin kaybeden tarafı oldu. Kılıçdaroğlu seçim sonrası yaptığı ilk konuşmasında; "Evlatlarımız işsiz, güçsüz hayata tutunmaya çalışırken onların sizin hakkınızı yemesine müsaade edemezdim, etmedim. Bu seçimde; halkın otoriter bir yönetimi değiştirme iradesi tüm baskılara rağmen net olarak ortaya çıkmıştır. Ülkemize gerçek anlamda demokrasi gelinceye kadar bu mücadelenin öncüsü olmayı sürdüreceğiz. Bu vatan için ne yapsak azdır. Benim asıl üzüntü sebebim, ülkeyi bekleyen çok daha büyük sıkıntılardır. O sıkıntıların karşısında ilk olarak bizler duracağız. Öncelikle bana oy veren 25 milyonu aşan vatandaşımızı moralli bir şekilde dimdik ayakta görmek istiyorum. Yürüyüşümüz sürüyor ve buradayız."

"ÜLKEMİZİN ÖNÜ AÇILMIŞTIR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Aziz milletimiz demokrasi fethiyle egemenlik haklarını ve tarihi mirasını güçlü şekilde kucaklamış, kardeşlik hukukuyla varoluş namusunu koruyarak Türk ve Türkiye yüzyılı vizyonuyla buluşturma iradesi göstermiştir. Ülkemizin önü ardına kadar açılmıştır."

"VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

İYİ Parti lideri Meral Akşener seçim sonrası yaptığı ilk açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ederken şunları söyledi: "Sandıklarda görev yapan tüm müşahitlerimize, okul ve sandık görevlilerimize, avukatlarımıza, her yaştan tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Gençlere ve kadınlara ayrıca teşekkür ediyorum."

"GÖREVLERİN FARKINDA OLACAĞIZ"

Millet İttifakı bileşenlerinden Deva Partisi lideri Ali Babacan ise "Vatandaşlarımızın yüzde 52’si, Cumhurbaşkanlığı seçiminde, tercihini Sayın Erdoğan’dan yana kullanmıştır. Kendisini tebrik ediyorum. Kendisine çağrım, vatandaşlarımızın verdiği bu yetkiyi; adalet, liyakat ve istişare ilkelerinden sapmadan kullanmasıdır. Erdoğan’ı destekleyen vatandaşlarımızın siyasete ve siyasetçilere verdiği mesajı duyduğumuzu da ifade etmek isterim. Bu mesajı iyi tahlil edeceğiz ve üstümüze düşen sorumluluğun, görevlerin farkında olacağız"

"MÜCADELİMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

Bir diğer Millet İttifakı ortaklarından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu seçim sonrası açıklamasında “Gönül isterdi ki, adil bir seçim dönemi yaşansın ancak ne yazık ki olmadı. Her şeye rağmen kararlı bir şekilde mücadelemize omuz veren teşkilatlarımıza ve sandığa giderek oy kullanan vatandaşımızın her birine teşekkür ediyorum. Bizler, ahlaktan ve adaletten hiçbir zaman taviz vermeden ‘Yaşanabilir bir Türkiye’ için kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, bu ülke bizim, hepimizin" açıklamasında bulundu.