Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim takvimine göre; güncellenmek üzere 20 Mart'ta ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri bugün 17.00'de askıdan indirilecek. Böylelikle bunlara ilişkin itiraz süresi de sona erecek. Bugünden itibaren vatandaşlar seçmen kayıtlarındaki yerler dışında oy kullanmak için değişiklik yapamayacak.

SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Seçmen kaydı sorgulama ekranı hem YSK, hem de e-Devlet üzerinden görüntülenebiliyor. Seçmen kaydı sorgulama için YSK sitesine T.C. kimlik numaranızı girmeniz gerekiyor. Açılan sayfada bilgileriniz ve hanenize kayıtlı olanların bilgileri çıkıyor. YSK'nın mobil uygulamasından, 444 9 975 numaralı telefondan ya da YSK Çağrı Merkezi’nden de seçmen kaydı kontrolü yapabiliyor. 

Seçmen kaydı sorgulamak için e-Devlet'e girerek, sayfanın üst kısmında bulunan Giriş Yap bağlantısına tıklayın. Daha sonra ana sayfada bulunan arama kutucuğuna da Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama yazarak sisteme erişebilirsiniz.