MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 30 Aralık 2022 tarihinde öldürülen Ateş’e yönelik olarak, Bursa'da katıldığı bir basın kuruluşunda “Çok karanlık bir suikast. Önü arkası netleşmeden konuşmamız doğru değil. Bu işin bizimle ilişkilendirilmeye çalışılması çok çirkin. 12 yıl sahip çıktığımız bir genç. Bizzat 12 yıl benimle birlikte çalıştı. Üzülmemek mümkün değil. Cenazeye katılmayı istedik fakat Sinan Ateş’in ailesi bizi kabul etmedi. MHP bu işin sonuna kadar da peşinde olacak.” ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş ablası Selma Ateş, Büyükataman'a twitter hesabı üzerinden yanıt verdi.

BURSA SİZE GEREKEN CEVABI VERECEK

Twitter üzerinden paylaşımda bulunan abla Ateş, “Cenazemize gelen herkes bilir kapımız herkese açıktı. Bırakın cenazeye katılmayı, bir taziye mesajı atamayanlar, Bursa halkının tepkisini görünce aile bizi kabul etmedi yalanına söylüyorlar. Sadece seçim zamanı hatırladığınız Bursa halkı sandıkta gereken cevabı size verecektir.

Şimdi fark ettim ben bu mesajı yazarken haberden bu kısmı kaldırtmışlar. Hala bir şey söyleyemiyorsunuz. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu zamanında bir tane tweet atabilme cesareti gösterebilseydin Sinan Ateş şu anda hayatta olabilirdi. Bursalılar, Bursa'ya sahip çıkacaktır. Gazeteye bile demeç verirken Sinan Ateş ismini anamıyorsunuz. Siz böyle Bursa halkının karşısına nasıl çıkacaksınız.

Ayrıca,Sinan Ateş sadece sizin danışmanınız değil ülkü ocakları genel başkanlığı yapmış, ülkücü camiye başta olmak üzere bütün Türk milletinin gönlünde yer etmiş birisidir. Aynı zamanda Hacettepe üniversitesi'nde kendi alanında saygın ve sevilen bir akademisyendir. Cenazeye katılmak için izin istendiğini yeni öğrenmiş oldum. Kardeşimin cenazesine 80.000 kişi katılmış ortalama kimse bizden izin istemedi. Cenaze son vazifedir, şehidimize saygı duyan seven herkes oradaydı. Olmayanlar şimdi çeşitli bahanelerle vicdanını mı rahatlatmak istiyor?" yanıtını verdi.

Büyükataman’ın Bursadabugün isimli internet sitesine yaptığı ziyarette söylediği sözlerin daha sonra ilgili haberden kaldırıldığı iddia edildi